<![CDATA[Autot kaikkiin tarpeisiin - Blogi]]>Thu, 21 Dec 2023 22:26:24 +0200Weebly<![CDATA[Avis Autovuokraamo lahjoitti kenialaisten nuorten automekaanikkokoulutukseen]]>Tue, 19 Dec 2023 07:54:14 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/avis-autovuokraamo-lahjoitti-kenialaisten-nuorten-automekaanikkokoulutukseen Kuva

Avis Autovuokraamo teki lahjoituksen kenialaisten nuorten automekaanikkokoulutukseen nuorisotyöllisyysprojektissa Nairobissa. Tehdyn lahjoituksen avulla Roysambun ja Matharen slummialuilta tulevat nuoret ovat voineet osallistua automekaanikkokoulutukseen.

Roysambun nuorisotyöllisyyshanke sijaitsee Kenian pääkaupungissa Nairobissa. Kenian talous on yksi Afrikan nopeimmin kasvavista, mutta haasteita riittää. Maan väestö on hyvin nuorta, sillä alle 35-vuotiaiden osuus väestöstä noin 75 % ja viidennes kenialaisista on iältään 18–34 vuotta. Vuosittain työmarkkinoille tulee arviolta jopa miljoona nuorta. Nairobissa ja muissa kaupungeissa nuorten osuus on jopa 60 % ja nuorten työllisyys on suuri haaste. Yli puolet Nairobin asukkaista asuu ns. epävirallisilla asuinalueilla eli slummeissa, jossa olot ovat hyvin haasteelliset.

World Visionin nuorisotyöllisyyshanke tarjoaa ammattikoulutusta ja tukea usein hyvin vaikeista olosuhteista ponnistaville nuorille. Taustalla voi olla kaltoinkohtelua ja päihdeongelmia. Osa tytöistä on saattanut kokea seksuaalista- tai sukupuolittunutta väkivaltaa tai teiniraskauden. Arki suurkaupungin slummissa on usein raskasta ja yksinäistä, ja monilta puuttuu sosiaaliset- sekä taloudelliset turvaverkot. Jokaisen hankkeeseen valitun nuoren kanssa pohditaan yhdessä, mikä on hänen vahvuutensa ja mikä voisi olla hänen koulutuspolkunsa. Jokainen nuori saa myös oman mentorinsa.

Aviksen tuhannella eurolla tukemaan automekaanikkojen koulutukseen on osallistunut sekä nuoria miehiä että naisia. Mekaanikoksi opiskelee tänä vuonna 6 naista ja 17 miestä. Yksi miehistä on vammainen. Iältään nuoret ovat parinkymmenen molemmin puolin.

Ketry Gacheri, 24, opiskelee Nairobin slummialueen nuorisotyöllisyyshankkeessa: "​Opiskelen automekaanikoksi World Visionin tuella. Haluan oman korjaamon, jossa myyn varaosia ja korjaan autoja. Minulta kysytään usein, miksi juuri tämä ala. Vastaus on yksinkertainen: Rakastan autoja. Ammattiin kouluttautuminen takaa minulle ja pienelle pojalleni paremman tulevaisuuden. Toivon, että valmistuttuani pystyn huolehtimaan myös siskostani ja äidistäni."

Hankkeessa mekaanikoiksi opiskellaan sekä oppilaitoksessa että oppisopimuksen kautta. Peruskoulutus kestää vuoden ja jos nuori erikoistuu, koulutus kestää pidempään. Suomen World Vision tukee valmistuneita nuoria antamalla heille ammatissa tarvittavan aloituspaketin, joka sisältää automekaanikon työkaluja, haalarit, suojalasit ja hanskat. Aloituspaketit auttavat nuoria työllistymään sekä kannustavat jopa oman yritystoiminnan aloittamiseen.

Monet ammattikoulutuksen saaneet nuoret osallistuvat myös Suomen World Visionin järjestämään yrittäjyyskoulutukseen ja ovat jäseniä säästöryhmissä, joista he voivat saada alkupääomaa oman yrityksen perustamiseen.

​Nairobin nuorisotyöllisyyshanke on käynnissä Roysambun ja Matharen slummeissa. Tavoitteena on parantaa vuosien 2022–2025 aikana kaikkiaan 800 haavoittuvassa asemassa olevan nuoren toimeentuloa. Yhdessä paikallisten kansalaisjärjestöjen ja oppilaitosten sekä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa nuorille tarjotaan heille sopivaa ja kustannustehokasta koulutusta taidoissa, joille on kysyntää paikallisilla työmarkkinoilla. Kohderyhmään kuuluvat nuoret ovat 15–24-vuotiaita. Heistä noin 10 % on vammaisia nuoria. Hanke auttaa nuoria työllistymään yrityksiin tai aloittamaan yrittäjänä. Hankkeen pääyhteistyökumppani toimeenpanossa on Kenian World Vision.


]]>
<![CDATA[Kaksi liikkumisen ammattilaista kimpassa]]>Thu, 12 Oct 2023 11:37:39 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/kaksi-liikkumisen-ammattilaista-kimpassa
Kun yritys etsii kumppania hoitamaan kaikki liikkumisen ratkaisut yhdeltä palveluntarjoajalta, Fleet Innovation tulee apuun. Ja kun Fleet Innovation puolestaan tarvitsee tilapäistä autoa asiakkaalleen lyhyellä varoitusajalla, Avis tulee apuun.

Kahden liikkumisen alan ammattilaisen yhteistyöstä ja sen eduista asiakkaille kertoo Fleet Innovationin palvelujohtaja Pauliina Wuorma, joka vastaa yrityksensä tuotteista, palveluista, kumppanisuhteista ja niiden kehittämisestä.

”Fleet Innovation on vuonna 2007 perustettu suomalainen ketterä organisaatio, joka tarjoaa asiakkailleen liikkumisen ratkaisuja työsuhdeautoilla ja -polkupyörillä. Asiakkaamme saavat yhdestä paikasta autoilunsa kokonaiskulunäkymän, toiminnanohjausjärjestelmän, autoilun palvelut ja konsultoinnin. Autamme siis asiakkaitamme mm. kaluston suunnittelussa ja hankinnassa, valvonnassa ja hallinnoinnissa.”

Fokus omiin vahvuuksiin
Kun toimenkuva on monipuolinen, oikea kumppani vähentää Fleet Innovationin työmäärää, ei lisää sitä.

”Meille tärkeää on päästä keskittymään oman palvelumme tuottamiseen”, Pauliina selvittää kumppanuuden syitä. ”Itse asiassa pohdimme hetken, pystyisimmekö tuottamaan asiakkaillemme myös lyhyen ajan vuokra-autoja omasta poolistamme. Huomasimme kuitenkin pian, että se vaatisi tuoteportfoliomme merkittävää kasvattamista sekä panostusta maantieteellisesti ja aikataulullisesti. Tässä kohtaa Avis astui mukaan kuvioihin.”

Fleet Innovationin ja Aviksen kumppanuudessa kumpikin pääsee siis keskittymään omaan erikoisosaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Omaa autoa odotellessa apu on lähellä
Yritysautojen hankinnassa suurin haaste on edelleen pitkät toimitusajat. Korona sai yritykset lykkäämään uusien autojen hankintaa, mikä ruuhkautti hankintajonoja. Valtaosa Fleet Innovationin ja Aviksen yhteistyöstä koskeekin odotusajan autoja tai huollon sijaisautoja. Puolen vuoden mittaiset vuokrauksetkaan eivät ole mikään harvinaisuus. Varsinkin asiakkaiden erityistarpeisiin vastaavat autot, kuten hyötyajoneuvot, ovat tärkeä osa palvelua.

”Odotamme kumppaniltamme kokonaisvaltaista koppia palvelusta, ja tämän Avis on täyttänyt hyvin”, Pauliina kiittää. ”Emme halua kysellä asioiden perään vaan edellytämme, että kaikki hoituu nopeasti, vaivattomasti ja selkeällä toimintamallilla. Meidän kanssamme tasalaatuinen palvelu ja prosessin ymmärtäminen on yhtenäisen asiakaskokemuksen kannalta tärkeää.”

Kehitystyö täydentää kumppanuutta
Palveluprosessien lisäksi Fleet Innovation painotti kumppanivalinnassa laajaa ja helposti tavoitettavaa palveluverkostoa ympäri Suomea, modernia ja monipuolista kalustoa sekä kilpailukykyistä hinnoittelua. Vaakakupissa painoi myös yhteinen ja yhtenäinen kalusto, jota Avis pystyy tarvittaessa liikuttamaan ympäri Suomea. Lisäksi selkeät ja helppokäyttöiset digitaaliset kanavat ovat tärkeät.

Digitaalisuuteen liittyykin Fleet Innovationin ja Aviksen seuraava yhteistyöaskel: ”Tarkoituksenamme on tulevaisuudessa syventää yhteistyötämme entisestään mahdollistamalla Fleet Innovationin asiakkaille suora kanava tarkastella ja tilata Aviksen tarjolla olevaa autovalikoimaa”, Pauliina suunnittelee.

Kun siis seuraavan kerran yrityksesi saa odotusajan auton tai huollon sijaisauton Fleet Innovationin kautta, se on todennäköisesti Avis-auto. Näin yhteistyömme pitää sinunkin yrityksesi pyörät pyörimässä.

-----
Lue lisää Fleet Innovationin palveluista: https://fleet.fi/
Lue lisää Aviksen yrityspalveluista:  
https://www.avis.fi/Yritysasiakkaat

]]>
<![CDATA[Tuukkonää mukkaan? Reissuvinkkejä Oulun suunnalle]]>Wed, 20 Sep 2023 09:29:18 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/tuukkonaa-mukkaan-reissuvinkkeja-oulun-suunnalle
Oulun seutu on täynnä mielenkiintoisia kohteita, joihin pääsee reissaamaan joustavasti oman aikataulunsa mukaan vuokra-autolla – tai sähköautolla, joita myös löytyy valikoimastamme. Sähköautolla matkustat sekä ympäristöystävällisesti että edullisesti: säästöä polttoainekuluissa kertyy sitä enemmän, mitä pidemmän matkan ajelet. Poimi siis vinkkimme Oulun seudulle ja lähde reissuun!
 1. Koskien kuohua ja ruskaa Koitelissa
  Lähde luonnon helmaan nauttimaan koskien kohinasta ja kävelysilloista, joilla pääset tarkastelemaan kuohuja yläpuolelta. Koitelinkoski on hieno retkikohde n. 25 km Oulusta Kuusamon suuntaan. Alueella on useita nuotiopaikkoja, joissa paistat eväsmakkarasi tai vaikka lätyt avotulella. Kesäisin kohteesta löytyy myös palveluita jokaisen makuun kahvilasta koskenlaskuun. https://koitelinkoski.fi/

 2. Melkein kuin ulkomailla Hailuodossa
  25 minuutin merimatkan päässä mantereelta sijaitsee Hailuodon kunta ja saari. Siellä sijaitsee edelleen tärkeä kalastussatama. Marjaniemen majakka, ympäröivä meri sekä saaren vanhat ja uudet rakennukset saavat sinut tuntemaan, kuin olisit ulkomailla. Seikkailuhenkiselle Hailuodosta löytyy paljon aktiviteetteja sähkömaastopyöristä kalastukseen ja panimovierailusta suppailuun. https://www.visithailuoto.fi/

 3. Tunturiin – tottahan toki Syötteellä
  Syöte on paitsi Suomen eteläisin tunturi, myös kansallispuisto ja tasokas ulkoilukeskus. Talviset laskettelurinteet ovat monelle tuttuja, mutta lumettoman maan aikaan Syöte on pyöräilijän ja retkeilijän paratiisi. 120 km merkittyjä reittejä tarjoavat yllin kyllin nähtävää ja koettavaa päiviksi, ja iltaisin voi rentoutua tunturihotellin kylpylässä, nauttia hoidoista ja hyvästä ruoasta. Syötteelle ajaa Oulusta parissa tunnissa.  https://syote.fi/

 4. Herkkusuiden nappivalinta Oulussa
  Tiesitkö, että Oulusta löytyy myös paikallinen suklaatehdas? Viiden kilometrin päässä rautatieasemalta sijaitseva Chocosomnia paitsi myy suklaata laidasta laitaan, järjestää myös suklaatyöpajoja sekä -maisteluita. Jokaisen suklaafanin unelmakohde löytyy täältä: https://chocosomnia.fi/ Muita vinkkejä Oulun seudun ruokatarjontaan: https://visitoulu.fi/syo-juo/
 
Ota siis auto alle ja lähde tutkimaan Oulun seudun monipuolista tarjontaa viikonloppureissulla tai vaikka syyslomalla. Meidät löydät sekä lentoasemalta että rautatieaseman läheisyydestä: www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>
<![CDATA[e-Car Adventures: Kulttuurikierros taiteilijoiden jalanjäljissä Tampereelta]]>Tue, 27 Jun 2023 07:37:10 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/e-car-adventures-kulttuurikierros-taiteilijoiden-jalanjaljissa-tampereelta
Kuva: Visit Tampere / Discovering Finland

Pirkanmaan luonto on inspiroinut monia maalareita jo Suomen taiteen kultakaudella. Lähde siis seikkailulle Ellen Thesleffin, Hugo Simbergin ja Akseli Gallen-Kallelan jalanjäljille – kestävästi sähköautolla totta kai!


Ota moderni sähköauto allesi Tampereen keskustasta. Tuomme sen suoraan luoksesi ilman lisämaksua, joten voit aloittaa taideretkesi vaikka hotellisi kynnykseltä.

Suuntaa kohti Kangasalaa valtateillä 12 ja E63 ja koukkaa Teiskon opasteiden mukaan pikkuteiden rauhaan tielle 338. Tunnelmallinen tie kiemurtelee perinteisessä maalaismaisemassa. Energiaa tälle taideretkelle voi tankata vaikkapa Ravintola Maisan sunnuntain saaristolaisbrunssilla Koljonselän avaran järvinäkymän ääressä. http://www.restaurantmaisa.fi/

Ensimmäinen taidepysähdys kannattaa tehdä Muroleessa. Muroleen kosken ja kanavan maisemat houkuttelivat mm. Ellen Thesleffiä, jonka perhe asui kylässä Casa Bianca -nimisessä talossa. Talo on jo purettu mutta maisemat heijastuvat Thesleffin tunnetuimmissa maalauksissa. Mm. teokset Kaiku ja Kesäyö kuvaavat Muroleen näkymiä. https://jarvienreitti.fi/ellen-thesleffin-murole/  Kanavan kupeesta löytyy myös lounasta tarjoava Muroleen kesäkahvila. https://muroleenkesakahvila.fi/

Ruoveden keskustassa sijaitsee vaaleanpunaisessa puutalossa 130-vuotias Vinhan kirjakauppa. https://vinhankirjakauppa.fi/ Kyseessä ei ole pelkkä kirjakauppa vaan rakennuksessa on myös majoitustilaa, kahvila, antikvariaatti ja taidegalleria, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Kesän 2023 listalta löytyy mm. murrerunoistaan tunnetun Heli Laaksosen piirroksia, kirjailijavieraita, bluesia ja jatsia. Tarkista siis tapahtumakalenteri ja heittäydy mukaan tunnelmaan!

Piipahda samalla myös Ruoveden kotiseutumuseossa vain parin korttelin päässä kirjakaupasta. Kotiseutumuseon vanha tuulimylly kiinnostaa perheen pienempiäkin, ja talomuseo henkii pohjoishämäläisen talonpoikaistuvan tunnelmaa kuin isäntäväki olisi vain hetkeksi poistunut asioilleen. Kotiseutumuseota perustamassa oli aikoinaan mm. tuottelias runoilija, maalari ja suomentaja Heikki Asunta. https://www.ruovesi.fi/kotiseutumuseo

Ruoveden rannasta löytyy toinenkin Suomen kirjallisuuden merkkikohde, nimittäin Runebergin lähde. Kansallisrunoilijamme oleskeli kotiopettajana Ruovedellä v. 1825-26. Lähteellä kannattaa vierailla jo pelkästään voimakkaan pohjavesipurkauman ja kauniin ympäröivän luonnontilaisen alueen takia. https://www.ruovesi.fi/runebergin-lahde

Ruovedeltä etelään samannimisen järvenselän rannalla sijaitsee Akseli Gallen-Kallelan jylhä erämaa-ateljee Kalela, jossa myös Hugo Simberg vieraili usein maalaamassa ja vaikutteita saamassa. Kalela ei valitettavasti ole tällä hetkellä auki yleisölle mutta sitä voi käydä ulkoa päin ihailemassa ja hämmästelemässä paikallisten puuseppien taitoa, sillä Gallen-Kallelan itsensä suunnittelema hirsilinna valmistui vain vuodessa. https://www.ruovesi.fi/kalela

Matka jatkuu itään. Tie 344 vie Mänttä-Vilppulaan, jossa Serlachius-museoilla on kaksi tasokasta taidemuseota: modernia taidetta sekä kartanon omien kokoelmien klassikoita esittelevä Gösta ja Mäntän ja Serlachiuksen suvun historiaan keskittyvä Gustaf. https://serlachius.fi/ Täällä Ruoveden maisemat realisoituvat mm. Gallen-Kallelan maalauksissa. Ehkä tunnistat jopa tuttuja paikkoja niistä? Molemmista museoista löytyy myös ravintola tai kahvila sekä latauspaikkoja sähköautoille.

Suuntaa auton nokka kohti Tamperella tietä 58. Hellitä kuitenkin kaasujalkaa Juupajoen kohdalla. Pienessä pirkanmaalaiskunnassa on vaikuttava tarjonta museoita ja taidetta. Jaloittelutauon ja luontoelämyksen varmistaa Juupajoen rotko aivan kunnan keskustassa. https://juupajoki.fi/visit-juupajoki/nahtavaa-ja-koettavaa/ Taiteen ja muodin ystävää kiehtoo Koskenjalan kenkämuseo, joka sijaitsee Suomen ensimmäisen teollisen kenkätehtaan kauniissa punatiilisessä rakennuksessa kosken rannalla. Rakennuksessa on kenkämuseo ja vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä käsityömyymälä. https://juupajoki.fi/visit-juupajoki/museot/

Juupajoen jälkeen päiväretki alkaakin olla valmis. Aja tietä 58 Orivedelle ja käänny sieltä kohti Tamperetta valtatielle E63. 
Yleistä tietoa:

 • Reitin kokonaispituus: n. 225 km
 • Varaa aikaa: Kohteet ehtii kiertää päivässä. Mikäli Serlachius-museoissa on suosittuja näyttelyitä, harkitse lippujen varaamista etukäteen netistä. Jos haluat tunnelmoida pidempään taitelijoiden maisemissa, majoitusta löytyy mm. Ruoveden ympäristöstä sekä Mänttä-Vilppulasta.
 • Latauspisteet: Ruoveden Osuuspankin pihassa sekä molempien Serlachius-museoiden pihalla.
 • Kenelle sopii: Kaikille joita Suomen kultakauden taiteilijat ja kansallisromantiikan maisemat kiinnostavat. Mukana on myös hyvä kattaus entisajan elämää 1900-luvun alun Suomessa. Serlachius-museoiden vaihtuvat näyttelyt tarjoavat monenlaista koettavaa.
 • Reitti Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/D1oVS9CoSyC6bGQ5A

Varaa sähköauto reissullesi täältä: https://one.avisworld.com/fi_FI/Avis-ecaradventures/​ 

Reitti on suunniteltu osana REACT-EU-rahoitteisen Sustainable Tourism Mobility –hankkeen kanssa toteutettavaa kokeilua.

Kuvat: Visit Tampere / Kari Savolainen ja Laura Vanzo
]]>
<![CDATA[e-Car Adventures: Suomen oma valtatie 66]]>Thu, 22 Jun 2023 10:24:57 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/e-car-adventures-suomen-oma-valtatie-66
Kuva: Visit Tampere ja Laura Vanzo

”On ensin Ruovesi ja Visuvesi, Virrat ja Alavus ja Kuortanekin meni”, tiesi jo 1970-luvulla Jussi and the Boys laulaessaan Suomen omasta valtatiestä 66. Olitpa vielä testannut sitä USA:n kuuluisampaa reittiä tai et, tämä pitää ehdottomasti autoilla läpi. Lähde siis legendaariselle roadtripille – helposti sähköautolla totta kai!


Ota moderni sähköauto allesi Tampereen keskustasta. Tuomme sen suoraan luoksesi ilman lisämaksua, joten voit aloittaa aidoista aidoimman roadtrippisi vaikka hotellisi kynnykseltä.

Valtatie tai oikeastaan nykyinen kantatie 66 noudattelee jo 1930-luvulla tehtyä tielinjaa ja alkaa oikeastaan vasta Orivedeltä. Roadtripin henkeen on kuitenkin hyvä virittäytyä ensin ajamalla kahteen automuseoon Kangasalla: Vehoniemen automuseoon ja Mobiliaan. https://automuseo.com/ ja https://mobilia.fi/fi/

Automuseoissa näet kuuluisia, hauskoja ja kauniita menopelejä eri vuosikymmeniltä. Ja jos sinulla käy tuuri, saatat osua paikalle autoharrastajien kokoontumiseen, jolloin museon pihalla voi nähdä vähintään yhtä paljon autohienouksia kuin sisäpuolella.

Jatka matkaasi Mobiliasta pohjoiseen kohti Orivettä kantatietä 58 ja nauti kumpuilevista maisemista, pienistä kylistä ja maaseudusta aidoimmillaan. Jos sinulla käy tuuri, näet pitkäsarvista lihakarjaa laiduntamassa ulkona melkein USA:n tyyliin. Tai pysähdy välillä vaikkapa Aholaidan luomulammastilan tilapuodissa https://aholaidantila.fi/

Orivesi on Suomen villasukkapääkaupunki. Mikä siis sopivampaa kuin piipahtaa Taito Oriveden käsityömyymälässä vanhassa Auvisen talossa kaupungin keskustassa. https://orivesi.fi/matkailijalle/matkailukohteet/taitokeskus-orivesi-auvisen-talo/

Ennen vanhaan Suomenkin maanteillä piti kruunun määräyksestä olla säännöllisin väliajoin kestikievareita, jotka majoittivat ja ruokkivat matkalaisia. Niinpä ajaessasi tiellä 66 Kallenaution Kievari Juupajoella on pakollinen pysähdys nykymatkustajallekin, vaikka virma hevonen onkin vaihtunut sähköautoon. Paikalla on toiminut kestikievari jo vuodesta 1778, ja nykyään sieltä löytyy museo, kahvila, käsityöpuoti ja kotieläinpiha. https://juupajoki.fi/visit-juupajoki/museot/

Ryövärinkuopan luonnonsuojelualue vajaat 10 km Kallenautiosta kohti Ruovettä herättää mielikuvituksen. Kuvittele muinaiset rosvojoukkiot, joista jo Zacharias Topelius kirjoitti Talvi-iltain tarinoissa, vaanimassa matkustavaisia jylhien kivien ja kallioiden kätköistä. Nykyään lyhyt ympyräreitti lähdemaisemassa on toki täysin turvallinen mutta vaikuttava luontoelämys. https://www.luontoon.fi/ryovarinkuoppa

Ruoveden keskustassa alkaa nälkä varmaan jo kurnia. Satamassa sijaitsevassa Rantaravintolassa ihailet sisävesilaivoja, hyvällä tuurilla myös höyrylaiva Tarjannetta, samalla kun nautit lounasta. https://ruovedenrantaravintola.fi/ Jos sähköautosi on myös nälkäinen, jätä se lounaan ajaksi latautumaan Osuuspankin pihalle.

Parikymmentä kilometriä Ruoveden keskustasta pohjoiseen kannattaa olla tarkkana, kun tie 66 lähestyy Visuveden kylää. Tie nimittäin ylittää Visuveden kanavan kääntösiltaa pitkin. Nykyinen vuonna 1980 valmistunut silta on Pohjoismaiden suurin yksivartinen kääntösilta. Sen edeltäjä ehti seistä paikallaan vuodesta 1878. https://www.visuvesi.fi/historiaa/

Ei nyt ihan Grand Canyon, mutta huima luontoelämys silti ovat Torisevan rotkojärvet noin 5 km ennen Virtain keskustaa. Järvet ovat kuuluisia syvyydestään – kalliot kohoavat niiden rannoilla yhtä jyrkkinä maan pinnalla kuin veden allakin. Pysähdy tänne kahville tai jaloittele kiertämällä 6,5 km pitkä luontopolku kokonaan tai osittain. https://www.virrat.fi/visit-virrat/nahtavyydet/torisevan-rotkojarvet-ja-luontopolku/

Rotkojärvet onkin viimeinen kohde tässä kuvatulla tien 66 reitillä. Voit jatkaa matkaasi edelleen tiellä 66 kohti Kuortanetta ja Lapuaa tai sulkea ympyräreitin ja kääntyä takaisin kohti Tamperetta ajamalla Virroille ja sieltä tielle 65, joka kulkee Näsijärven länsirantaa Tampreelle.
Yleistä tietoa:
 • Reitin kokonaispituus: n. 140 km (sekä matka takaisin Tampereelle)
 • Varaa aikaa: Reitin ajaa läpi muutamassa tunnissa, mutta pysähdyspaikkoihin kannattaa varata reilusti aikaa. Jos haluat fiilistellä kohteissa tai jatkaa kantatietä 66 eteenpäin aina Lapualle asti, harkitse yöpymistä. Majoitusmahdollisuuksia on mm. Ruovedellä ja Virroilla.
 • Latauspisteet: Mobilian automuseossa (tulossa heinäkuussa 2023), Oriveden S-Marketin parkkipaikalla, Ruoveden Osuuspankin pihalla.
 • Kenelle sopii: Roadtrippien ystävälle, kaikille jotka haluavat tutustua kesä-Suomen helmiin. Reitti sisältää jokaiselle jotakin tekniikasta käsitöihin ja Suomen historiasta luontokohteisiin, siksipä se onkin hyvä vaihtoehto vaikkapa perheen kesälomareissuksi. Monet kohteista herättelevät myös vähän isompien lasten mielikuvitusta.
 • Reitti Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/Kdbc4WMmuDDkuhHd7

Varaa sähköauto reissullesi täältä: https://one.avisworld.com/fi_FI/Avis-ecaradventures/​ 

Reitti on suunniteltu osana REACT-EU-rahoitteisen Sustainable Tourism Mobility –hankkeen kanssa toteutettavaa kokeilua.
Kuvat: Visit Tampere / Laura Vanzo, Kari Savolainen ja Hanna Eronen
]]>
<![CDATA[e-Car Adventures: Hauska päivä lapsille ja lapsenmielisille Tampereelta]]>Thu, 22 Jun 2023 07:15:42 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/e-car-adventures-hauska-paiva-lapsille-ja-lapsenmielisille-tampereelta
Kuva: Visit Tampere ja Laura Vanzo

Mitä kivaa sitä kesälomalla keksisi? Tämä päivän tai parin reittiehdotus tuo varmasti hymyn huulille niin perheen pienemmille kuin vähän isommillekin lapsenmielisille seikkailijoille. Lähde siis matkaan – kestävästi sähköautolla totta kai!


Ota moderni sähköauto allesi Tampereen keskustasta. Tuomme sen suoraan luoksesi ilman lisämaksua, joten voit aloittaa retkesi helposti vaikka hotellisi kynnykseltä.

Suuntaa hetkiseksi tielle 12 kohti länttä ja Nokiaa. Ensimmäiseksi pääset aikamatkalle keskellä kaupunkia. Nokian keskustasta löytyy Hinttalan kotiseutupiha, jossa järjestetään kesällä paljon erilaista teemaohjelmaa lapsiperheille. Eri päiviltä löytyy esim. perinnesoittimien tai jousipyssyjen rakentamista sekä keppihevosrata. Vanhojen talojen kattojen alta löytyy myös kahvila, vaihtuvia näyttelyitä ja käsityöläisten puoteja. https://visitnokia.fi/kohteet/hinttalan-kotiseutumuseo/

Ennen Sastamalaa kannattaa piipahtaa Ellivuori Resortissa, joka tarjoaa majoitusta ja monipuolista tekemistä pidempäänkin vierailuun. Päiväretkellä voit jättää sähköauton toviksi latautumaan ja tankata lounasta tai valloittaa Pirunvuoren ja tutustua rinteiltä löytyvään Pirunvuoren Kivilinnaan.
https://www.ellivuoriresort.fi/

Sastamalan lasten suurin suosikki on kuuluisan unissakävelijän Herra Hakkaraisen talo. Mauri Kunnaksen satukirjojen uninen vuohi asustaa omassa talossaan ihan Sastamalan keskustassa. Talosta löytyy lisäksi Artturin ritareitten sali, Koiramäen lasten vanha kaupunki sekä autopiha. Talon 20-vuotisjuhlavuonna ohjelmassa on erilaisia tapahtumia. https://herrahakkaraisentalo.fi/

Sastamalasta käännä auton nokka pohjoiseen tielle 249 kohti Hämeenkyröä. Vähän ennen Hämeenkyrön keskustaa voisi olla vohvelitauon paikka. Kukkokuppilasta löydät tuoreita vohveleita, jäätelöä ja lähiyrittäjien tuotteita – erilaisten kukkojen, ankkojen ja muiden lintujen seurassa totta kai. http://www.kukkokuppila.fi/ 

Kesämatkan kohokohtana reitin päässä häämöttää Ikaalinen Spa & Resort, jossa voisi viettää useammankin päivän. Jos siis päivä on jo tuntunut pienestä pitkältä, majoitu kylpylään yöksi tai pariksi. Kylpylästä löytyy mm. kaksi lastenallasta, ulkoallas ja 58 m pitkä vesiliukumäki. Kesällä aikaa voi viettää myös ulkona hiekkarannalla, jossa on paljon aktiviteetteja eri-ikäisille lapsille. Ja jos viivytte useamman päivän, kylpemisen lisäksi aktiviteetteja löytyy jokaiseen makuun suppailusta frisbeegolfiin ja fatbike-pyöristä minigolfiin. https://ikaalinenspa.fi/

Kun olette pulikoineet tarpeeksi, suuntaa takaisin kohti Tamperetta ja käänny Hämeenkyrön keskustassa maisematienäkin tunnetulle 2623-tielle. Mahnalan kylässä voit käydä ostamassa tai poimimassa välipalamarjat Yrjölän marjatilalta http://www.yrjolanmarjatila.fi/.

Jatka kohti Sasin kylää ja edelleen Ylä-Pinsiön vireään pikkukylään. Sasintien varrella on hauska ympäristötaideteos Yltä ja alta, jota voi tutkailla konkreettisesti sen valleilla kiipeilemällä ja tunneleissa kurkistelemalla. https://www.visitylojarvi.fi/maataideteos-ylta-ja-alta/

Tämän jälkeen onkin aika palata jälleen tielle E12 ja suunnata kohti Tamperetta.
Yleiset tiedot: 
 • Reitin kokonaispituus: n. 190 km
 • Varaa aikaa: Ikaalisten kylpylävierailu vaatii yöpymisen esim. kylpylässä itsessään. Aktiviteeteista riippuen siellä voi viettää parikin yötä. Itse ajoreittiin ei mene kuin puoli päivää, mutta nähtävyyksissä on toki mukava viettää rauhassa aikaa.
 • Latauspisteet: Ellivuori Resort, Sastamalan ABC, Sastamalan Osuuspankin piha, Hämeenkyrön S-market ja kunnantalo, Ikaalinen Spa & Resort.
 • Kenelle sopii: Lapsiperheille, eläinystäville ja kesäistä Suomea etsiville. Monet ehdotetuista kohteista sopivat parhaiten alle kouluikäisille lapsille, mutta kylpylä toimii toki kaikenikäisille, ja reitin varrelta esim. kaupunkien kotisivuilta löytyy hyviä vinkkejä isommillekin lapsille ja nuorille.
 • Reitti Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/Gu3K1iZrKBUzrd6ZA

Varaa sähköauto reissullesi täältä: https://one.avisworld.com/fi_FI/Avis-ecaradventures/​ 

Reitti on suunniteltu osana REACT-EU-rahoitteisen Sustainable Tourism Mobility –hankkeen kanssa toteutettavaa kokeilua.
Kuvat: Visit Tampere / Laura Vanzo, Ikaalinen Spa & Resort / Fanny Järvensivu ja Alex Mazurov
]]>
<![CDATA[e-Car Adventures: Ikimetsiä ja hiekkarantoja Tampereelta]]>Thu, 22 Jun 2023 06:51:46 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/e-car-adventures-ikimetsia-ja-hiekkarantoja-tampereelta
Kuva: Visit Tampere ja Laura Vanzo

Turhaan ei sanota, että luonnossa mieli virkistyy ja rentoutuu. Pirkanmaan sydämessä, noin tunnin ajomatkan päästä Tampereen keskustasta, koet suomalaisen luonnon parhaimmillaan. Lähde siis seikkailuille ikikuusikoiden ja rotkojärvien maailmaan – helposti sähköautolla totta kai!

Ota moderni sähköauto allesi Tampereen keskustasta. Tuomme sen suoraan luoksesi ilman lisämaksua, joten voit aloittaa luontoretkesi vaikka hotellisi kynnykseltä.

Tamperetta lähellä sijaitsee kokonaista kaksi kansallispuistoa, jotka kuvastavat suomalaista metsämaisemaa jylhimmillään. Aloita siis matkasi suuntaamalla kohti Seitsemisen kansallispuistoa. Ota kohteeksi Koveron perinnetila (Seitsemisentie 948, Ikaalinen), joka on avoinna kesäaikaan. Perinnetilalla tutustut 1900-luvun alun kruununmetsätorpparin elämänmenoon, rakennuksiin ja eläimiin. Tilan läheisyydestä lähtee myös merkitty reitti kansallispuiston vanhimpaan osaan, Multiharjun aarnialueeseen, jonka 400 vuotta vanhojen puiden rinnalla tunnet itsesi pieneksi. https://www.luontoon.fi/seitseminen

Kun olet tutkinut perinnetilan ympäristön ikimetsiä ja polkuja niin että vatsa kurnii, siirry autolla n. 7 kilometrin päähän Seitsemisen luontokeskukseen (Seitsemisentie 110, 34530 Länsi-Aure/Ylöjärvi). Luontokeskuksessa ruokailee sekä sähköautosi latauskaapelin päässä että koko seurueesi kahvila-ravintolassa. Luontokeskus vuokraa myös retkeilyvälineitä, joten täällä voit halutessasi kokeilla vaikkapa SUP-lautaa tai fatbikea. Tai tee vielä kierros etsien geokätköjä, joita puiston alueelta löytyy useita.

Kun olet tutkinut Seitsemisen seutua kylliksesi, ota nokka kohti koillista eli Helvetinjärven kansallispuistoa ja Haukanhiedan hiekkarantaa (Haukanhieta, Ruovesi). Matala ja pitkä hiekkaranta sijaitsee vain parinsadan metrin päässä parkkipaikalta, ja siellä kelpaa paistatella päivää tai nauttia virkistävästä pulahduksesta. https://www.luontoon.fi/helvetinjarvi

Jos olet varannut matkaan enemmänkin aikaa, lähde patikoimaan Haukanhiedalta kohti puiston nimikkokohdetta Helvetinkolua ja Ison Helvetinjärven jylhiä kalliomaisemia. Merkitty reitti on pituudeltaan yhteensä n. 11 km. Kävelylenkin toteuttaminen voi vaatia yöpymisen. Sekä yösija että muutenkin vierailemisen arvoinen kohde löytyy Ruoveden keskustasta. Vinhan kirjakaupassa voit paitsi yöpyä tunnelmallisesti, myös haukata välipalaa luontoretken jälkeen. https://vinhankirjakauppa.fi/

Liikunnallisen päivän päätteeksi sauna voisi tehdä terää. Käy heittämässä löylyt Niemi-Kapeen tilan saunoissa tai jää vaikka yöksi glamping-luksustelttailemaan. Myös sähköauton lataus onnistuu täällä. https://www.niemikapee.fi/fi

Matka takaisin Tampereelle jatkuu etelää kohti Näsijärven itäpuolta. Tie kiertelee perinteisissä maalaismaisemissa järven välkkyessä välillä puiden välistä. Kämmenniemessä kannattaa pysähtyä vielä ottamaan reissukuvat Pohjoismaiden pisimmän sisämaavuonon ylittävällä Aunessillalla ja hakea tuliaiset Teiskon Viinin viinikioskista, jonka valikoimissa palkittuja marjaviinejä ja myös alkoholittomia vaihtoehtoja.
https://www.teiskonviini.fi/

Yleiset tiedot:

 • Reitin kokonaispituus: n. 210 km
 • Varaa aikaa: Kohteet ehtii kiertää päivässä, kun valitsee lyhyemmät kävelylenkit. Jos haluat vaeltaa pidempiä reittejä pitkin tai kokeilla eri harrastusvaihtoehtoja, harkitse yöpymistä. Majoitusmahdollisuuksia on mm. Seitsemisessä, Ruovedellä sekä Niemi-Kapeen tilalla.
 • Latauspisteet: Seitsemisen luontokeskuksen parkkipaikalla, Ruoveden Osuuspankin pihassa ja Niemi-Kapeen tilalla.
 • Kenelle sopii: Luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille. Kansallispuistojen perusreitit on merkitty hyvin, joten kartanlukutaito ei ole välttämätön. Lyhyemmät reitit sopivat myös lapsille, ja Seitsemisen kotieläinpiha sekä Haukanhiedan hiekkaranta kiinnostavat pienempiäkin. Useampi reitti Seitsemisessä sekä Haukanhiedan ympäristö on esteetön tai helposti kuljettavissa rattaiden tai pienten lasten kanssa.
 • Reitti Google Mapsissahttps://goo.gl/maps/PXRCs8k8AyL1JhfK6

Varaa sähköauto reissullesi täältä: https://one.avisworld.com/fi_FI/Avis-ecaradventures/​ 

Reitti on suunniteltu osana REACT-EU-rahoitteisen Sustainable Tourism Mobility –hankkeen kanssa toteutettavaa kokeilua.
Kuvat: Visit Tampere / Laura Vanzo. 
]]>
<![CDATA[Porvoo - unelmien kaupunki johon kannattaa tulla kauempaakin]]>Thu, 15 Jun 2023 07:07:07 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/porvoo-unelmien-kaupunki-johon-kannattaa-tulla-kauempaakin
(Kuva (c): Visit Porvoo. Teksti tuotettu yhteistyössä Visit Porvoon kanssa.)

Jos liikut autolla pääkaupunkiseudulla, sinun kannattaa ehdottomasti kääntää rattia itään päin ja suunnata kohti Porvoota, joka sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Nouda auto vaikka Herttoniemen toimipisteestä, josta pääset helposti Itäväylälle ja edelleen Porvoon moottoritielle ja vältät Helsingin keskustan tietyömaat. 

Porvoo on Suomen toiseksi vanhin kaupunki, jonka monipuolinen tarjonta hurmaa kävijöitä mm. joen punaisilla ranta-aitoilla, Vanhan Porvoon viehättävillä pikkuputiikeilla, laadukkailla ravintoloilla ja kahviloilla sekä upealla saaristolla.

Autoilijalle suosittelemme kierrosta, joka antaa sopivasti esimakua elämyksiä ja autenttisuutta hakeville matkailijoille. Kaasukenkää kannattaa höllentää esimerkiksi seuraavissa kohteissa:

Hotelli Haikon Kartano, Haikkoontie 114, 06400 Porvoo, www.haikko.fi
Hotelli Haikon Kartano on tyylikäs kartano-, kylpylä- ja kongressihotelli Porvoossa, vain 7 kilometrin päässä Porvoon vanhasta kaupungista ja noin 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä tai Helsinki-Vantaan lentokentältä.   

Elämyspoukama, Emäsalontie 152, 06950 Porvoo, www.elamyspoukama.fi
Elämyspoukamalla voit nauttia erilaisista virkistysaktiviteeteista. Voit vuokrata mm. pyöriä, vesijettejä, kajakeja ja sup-lautoja sekä tehdä veneretkiä ja harrastaa jousiammuntaa tai pelata värikuulapeliä.

Bosgårdin Kartano, Bosgårdintie 68, 06200 Porvoo, www.bosgard.com
Bosgård on nykyaikainen luomumaatila, joka kasvattaa Charolais-pihvikarjaa. Tilalta löytyy myös mm. tilakauppa ja kahvila sekä tilausravintola A-oikeuksin.

Pellinki, www.visitpellinge.fi/fi
Pellinki on saariryhmä, johon kuuluu noin 200 saarta Porvoon saaristossa Itä-Uudellamaalla. Pellinki sijaitsee vain 50 km Helsingistä itään ja 22 km kaakkoon Porvoon keskustasta. Saariryhmälle pääsee lossilla, joka liikennöi Tirmosta Suninsalmen yli Sundöhön säännöllisen aikataulun mukaisesti. Kesäkaudella saarilla järjestetään yli 120 tapahtumaa, kuten kesätori, juhannusjuhla, lasten päivä, maaseutukirpputori, Klovharunin vierailuviikko, kyläpäivä, musiikkipäivät, venekilpailuja ja Muinaistulien yön tanssit. Palveluja löytyy ympäri vuoden.

Brunbergin suklaa ja makeismyymälä, tehtaanmyymälä Teollisuustie 21 A, 06150 Porvoo, myymälä Vanhassa Porvoossa, Välikatu 4, 06100 Porvoo, www.brunberg.fi
Brunbergin makeistehdas on valmistanut ihania suklaita ja makeisia jo vuodesta 1871 lähtien. Porvoossa kannattaakin pistäytyä Brunbergin myymälässä ja ostaa kotiin viemisiksi ikisuosikkeja suukkoja, tryffeleitä tai Alkukaramelleja vai maistuisiko uutuutena täytelakritsi?
 
Porvoo tekee sinuun lähtemättömän vaikutuksen ja pian huomaat palaavasi sinne yhä uudelleen - ehkäpä pysyvästi...
 
Ota auto alle ja lähde Porvooseen: www.avis.fi ja www.budget.fi  

(Gallerian kuvat: (c) Visit Porvoo. Pellingin saari, Bosgårdin kartano ja suppailua Porvoonjoessa. Sup-kuva: Sami Helenius.)
]]>
<![CDATA[Avis Suomesta vuoden lisenssimaa globaalisti]]>Tue, 13 Jun 2023 07:10:30 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/avis-suomesta-vuoden-lisenssimaa-globaalisti
Avis Suomi on saanut ainutlaatuisen kunnianosoituksen globaalin Avis Budget Group -autovuokraamoketjun kansainvälisessä lisenssimaiden konferenssissa Chicagossa, kun se nimettiin vuoden lisenssimaaksi. Avista edustaa Suomessa Helkama Rent Oy, joka on osa Helkama Yhtiöitä.
 
Avis Budget Group palkitsee joka toinen vuosi lisenssimaan, joka on osoittanut kasvua vuosittaisessa tuloksessaan suhteutettuna maan yleiseen taloustilanteeseen, palvellut asiakkaita tasokkaasti ja toteuttanut brändimielikuvaa. 
 
Avis Suomen palkitsemisen perusteluina mainittiin merkittävä kasvu ja taloudellinen vakaus matkailualan viimeaikaisista haasteista huolimatta. Silti keväällä 2020 yritykseen tullut toimitusjohtaja Ari Ilonen on onnistunut kehittämään organisaatiostaan ketterän ja myyntiorientoituneen. Viime vuosien aikana Avis Suomi on onnistunut voittamaan useita suuria yritysasiakkuuksia ja kasvattamaan osuuttaan kotimaan autonvuokrausmarkkinalla niin lyhyt- kuin pitkäaikaisissa autonvuokrauksissa. Avis Suomen liiketoiminta kasvoi vuonna 2022 yli 95 % verrattuna vuoteen 2020, ja sen asiakastyytyväisyys on säännöllisesti yli 60 NPS-asteikolla.
 
Hans Mueller (Vice President - Global Licensees, Avis Budget Group) kiittelee: “Lämpimät onnittelut Avis Suomelle, joka on onnistunut kasvamaan vahvasti ja pitämään asiakastyytyväisyyden korkealla. Suomi on ollut meille tärkeä kumppanimarkkina jo yli 50 vuoden ajan ja on sitä edelleen. Yhteistyömme Avis Suomen kanssa on meille elintärkeä ja toimii hyvin. Tämä tunnustus on kiitos heidän kovasta työstään, intohimostaan ja omistautuneisuudestaan.”
 
Helkama Rent Oy:n toimitusjohtaja Ari Ilonen sanoo: ”Olemme iloisia tästä tärkeästä nimityksestä, joka kuvastaa kovaa työtämme suomalaisella autonvuokrausmarkkinalla. Sujuvammat prosessit ja tasainen kasvu ovat henkilökuntamme ansiota, sillä työntekijämme ovat aina valmiita tekemään parhaansa asiakkaidemme liikkumisongelmien ratkaisemiseksi. Meillä on takana pitkä yhteistyö Avis Budget Groupin kanssa, ja se on vain vahvistunut vuosien mittaan. Avis-brändin vahva globaali asema ja ensiluokkainen kumppaniverkosto auttavat myös meitä Suomessa kehittymään ja menestymään. Yksi menestyksen avaintekijä on myös laajeneva hyötyajoneuvokalustomme, joka avaa meille uusia mahdollisuuksia markkinalla – olemmehan nyt sillä mittarilla Suomen ykkönen.”
 
]]>
<![CDATA[Lempikohteet kesä-Lapissa]]>Fri, 26 May 2023 05:55:09 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/lempikohteet-kesa-lapissa
Lappi ei ole vain paukkuvia pakkasia ja loimuavia revontulia. Myös kesäinen Lappi voi lumota kulkijan maisemillaan ja aktiviteeteillaan. Jos itikoiden sietokykysi epäilyttää, lähde reissuun alkukesästä tai vasta elokuussa – silloin inisijöitä on vähiten ilmassa. Hyttystilanne riippuu toki leveysasteista ja alkaa Etelä-Lapissa aikaisemmin kuin pohjoisen tuntureilla.

Keräsimme tähän vinkkejä kokemisen arvoisista kesäpaikoista eteläisemmässä ja pohjoisemmassa Lapissa. Mikä näistä on sinun suosikkisi?

 1. Tankavaaran Kultakylä
  Olisiko sinusta kullanhuuhtojaksi? Vaskoolinkäsittelytaitoja pääset testaamaan Sodankylän ja Inarin välillä sijaitsevassa Tankavaaran Kultakylässä. Ja hei, mahdollisesti löytyvät hiput saat pitää! Heinäkuussa täällä järjestetään kullanhuuhdonnan EM-kisat. https://www.tankavaara.fi/

  Plussaa: Tankavaara sijaitsee 40 vuotta sitten perustetun Urho Kekkosen kansallispuiston kainalossa. Yhdistä kullanhuuhdontaan vaellusretki luonnossa. https://www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto

 2. Siida, Inari
  Siidan saamelaismuseo ja luontokeskus Inarin kirkonkylässä esittelee saamelaiskulttuureja käsitöiden, uskomusten sekä ulkomuseon rakennusten avulla. Luontokeskus esittelee alueen luontoa ja antaa retkeilyvinkkejä. Museossa on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä sekä tasokas kauppa. https://siida.fi/

  Plussaa: Siidan lähettyviltä löydät Inarin kirkonkylän palvelut ja aktiviteetit. Lähde vaikkapa katamaraaniristeilylle Inarinjärvelle ja kierrä legendaarinen, saamelaisille pyhä Ukonsaari. https://visitinari.fi/fi/aktiviteetit/kesa-syksy/inarijarven-risteily/

 3. Aktiiviloma Levillä
  Lapissa on paljon tekemistä ja kokemista myös kesällä mutta Levi lienee yksi monipuolisimmista kohteista. Jos siis et viihdy pitkään paikallasi, testaa erimittaisia patikkareittejä, vuokraa allesi polkupyörä – vaikka sähköpyörä tai alamäkipyörä – tai tutustu jokiluontoon suppaamalla tai kanootista käsin. Levin Activity Parkista löydät lisäksi mm. seikkailu- ja tramopoliinipuistot. Suomen pohjoisimmalla golfkentällä voit päästä golfaamaan porojen seurassa. https://www.levi.fi/kesa​ www.levi.fi/kesa

  Plussaa: Levin lähistöltä löydät myös Lapin legendaarisen taiteilijan Reidar Särestöniemen kotitalon ja museon. https://www.sarestoniemimuseo.com/

 4. Saana
  Kerran elämässä -kohde, jylhästä siluetistaan tunnettu Saana kohoaa Käsivarren Lapissa, ja moni sen haluaa käydä huiputtamassa. Ne kaikista Instagram-kelpoisimmat kuvat Saanatunturista otetaan kuitenkin kaakon puolelta Tsahkaljärven helppokulkuisen polun varrelta. https://www.luontoon.fi/kasivarsi/reitit

  Plussaa: Moni Saanalle matkaaja haluaa käydä myös Kolmen valtakunnan rajapyykillä. Sen saavuttaa Mallan luonnonpuiston kautta joko pitkähköllä patikkamatkalla tai Kilpisjärvellä liikennöivän laivan ja patikoinnin yhdistelmällä. https://www.luontoon.fi/malla/  

Alkoiko kesäinen Lappi houkutella sinuakin? Ota meiltä auto alle hei kotipaikaltasi tai lyhennä ajomatkaa ja lennä tai junaile perille. Meidät löydät myös mm. Rovaniemen lento- ja rautatieasemalta, Kittilästä ja Ivalosta.

www.avis.fiwww.avis.fi ja www.budget.fi 
]]>