<![CDATA[Autot kaikkiin tarpeisiin - Blogi]]>Fri, 15 Oct 2021 15:27:07 +0300Weebly<![CDATA[Avis läheltä: Uusi avainasiakaspäällikkö talossa]]>Thu, 14 Oct 2021 13:48:29 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/avis-lahelta-uusi-avainasiakaspaallikko-talossa
Keitä kaikkia meillä täällä Avisilla on töissä pitämässä huolta siitä, että saat auton allesi ja että palvelu pelaa? Tervetuloa mukaamme kurkistamaan autovuokraamon kulissien taakse! Tänään tutustumme aivan tuoreeseen tulokkaaseen, avainasiakaspäällikkö Antti Jussilaan, joka aloitti työskentelyn Avisilla syyskuussa 2021.

Kuka on Antti Jussila?
- Antti on tällainen 37-vuotias espoolainen, joka on 13 vuoden ”harharetkien” jälkeen paluumuuttanut takaisin juurilleen. Vapaa-aikanani olen innokas jalkapalloilija ja musiikin ystävä. En osaa itse soittaa mitään, mutta kuuntelen sujuvasti ja käyn keikoilla. Nuorempana kuuntelin enemmän hardcore punkia, mutta nykyään musiikkimaku on huomattavasti laajempi. Todisteena tästä juuri hankitut liput Toton keikalle.

Mikä sai sinut valitsemaan Avisin uudeksi työpaikaksesi?
- Ensinnäkin muutto kotimaisemiin. Etsin työpaikkaa pääkaupunkiseudulta. Tämän tehtävän kuvaus osui suoraan vahvuuksiini. Samoin sillä oli merkitystä, että Avisin edustaja Suomessa on osa merkittävää suomalaista Helkama-yhtiöperhettä. Kun vielä haastetteluistakin jäi hyvä fiilis, olin iloinen, että pääsin porukkaan mukaan.

Missä työskentelit aiemmin ja miten autonvuokrausala eroaa siitä?
- Olin aiemmin rakennuskonealalla. Siellä olin mukana erilaisissa projekteissa ja työskentelin yhdessä operaatioiden ja myynnin kanssa. Asiakkaiden tarve oli erikoistuneempi, kun etsittiin tiettyä työvälinettä tiettyyn hommaan, mutta lainalaisuudet olivat ihan samoja kuin täälläkin: tuote toimitetaan tarpeeseen ja prosessien tulee olla kunnossa. Aiempi kokemukseni auttaa minua ymmärtämään tilanteita myös asiakkaan näkökulmasta.

Mitä kaikkea tehtäviisi kuuluu?
- Perehdytykseni on vielä käynnissä. Olen ehtinyt tutustua Avisin tarjontaan, toimintamalleihin ja asiakaskuntaan sekä kontakteihin. Olemassa olevien asiakassuhteiden kehittäminen ja uusien potentiaalisten asiakkaiden kontaktointi ovat luonnollisesti myyntityössä tärkeitä rooleja.

Yllätyitkö jostakin Avisilla?
- Yllätyin siitä, kuinka joustavia olemme ja kuinka paljon voimme muokata esimerkiksi kalustoamme ja tarjontaamme asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. On ehdottomasti hyvä asia, että kuuntelemme asiakasta ja pyrimme aina löytämään ratkaisun hänen tarpeisiinsa.

Tätä on ihan pakko kysyä: Mikä olisi unelma-autosi?
- Se olisi auto, joka sykähdyttää aina, kun sen liikenteessä näin. Sukulaisellani oli sellainen auto, ja pääsin sen kyytiin lapsena, mistä jäi vahva muistijälki: Volvo Amazon.
]]>
<![CDATA[Avis läheltä: Tutustu avainasiakaspäällikön työhön]]>Tue, 28 Sep 2021 10:37:52 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/kurkistus-kulissien-taakse-esittelyssa-avainasiakaspaallikko
Keitä kaikkia meillä täällä Avisilla on töissä pitämässä huolta siitä, että saat auton allesi ja että palvelu pelaa? Tervetuloa mukaamme kurkistamaan autovuokraamon kulissien taakse! Tänään tutustumme asiakkaiden tärkeään kontaktiin, avainasiakaspäällikkö Jyri-Pekka Tullaan.
 
Kuka siis oikein on Jyri-Pekka?
- Olen 32-vuotias, syntynyt ja kasvanut Konnevedellä Keski-Suomessa. Sieltä päädyin useamman mutkan kautta tänne pääkaupunkiseudulle, jossa nyt asustelen. Viimeiset kuusi vuotta olen toiminut autonvuokrausalalla Suomessa ja myös Islannissa, jossa työskentelin matkailuautoja vuokraavassa yrityksessä pariinkin eri otteeseen.
 
Mikä houkutteli sinut nykyiseen tehtävääsi avainasiakaspäälliköksi Avisille?
- Tulin taloon aprillipäivänä 2019. Avisissa erityisesti houkutteli mielenkiintoinen yhdistelmä kotimaista, pientä ja ketterää perheyritystä, joka toisaalta pyörittää kansainvälistä suurta brändiä täällä Suomessa.

Itse tykkään nimenomaan asiakastyöstä. Minusta tämä on pitkäjänteistä puuhaa, jota tehdään vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Tiivistetysti voisi sanoa, että tehtävänäni on huolehtia nykyisistä asiakkaista ja auttaa heitä kehittymään, sekä pitää silmät auki sille, miten voisimme uusien asiakkaiden autohaasteita ratkaista.
 
Miten sitten huolehdit asiakkaistasi ja missä autat heitä?
- Tapaamme toki sovitusti asiakkaiden kanssa, seuraamme raportteja ja reagoimme ennusteisiin. Mutta ennen kaikkea asiakkuuden hoito on vuoropuhelua, jossa tulisi olla mahdollisimman matala yhteydenottokynnys. Kerään esimerkiksi palautetta toiminnastamme kaikkia osapuolia myöten – jos vuokraamme auton sopimuskumppanillemme, meitä kiinnostaa saada palautetta toiminnastamme paitsi suoraan kumppanilta, myös itse loppukäyttäjältä.

Samoin kuulemme mielellämme asiakkaan toiveita ja suunnitelmia. Kun tiedämme tarpeista ennakkoon, pystymme varautumaan niihin oikeanlaisella kalustolla ja varaamaan sen asiakkaan käyttöön. Näin toiminta on sujuvaa ja auto valmiina käyttöönottoon.
 
Tuleeko vuokraustoiminnassa vielä yllätyksiä asiakkaille?
- Joskus pitkäaikaisen autonvuokrauksen ja leasingin erot mietityttävät yritystä. Tarjoamassamme pitkäaikaisessa autonvuokrauksessa asiakas ei ole sidottu autoon vaan ottaa sen käyttöön joustavasti ja oikean tarpeen mukaan. Vuokrauksen voi katkaista vaikka jo kuukauden kuluttua.

Klassinen kuva autonvuokraajasta lienee liikematkustaja menossa tapaamiseensa. Heitä on toki paljon asiakkainamme, mutta tarjontamme on laajempi. Meiltä yritys voi ottaa myös odotusajan auton, kun se varsinainen hankinta on vielä tulematta, tai huollon sijaisauton tai projektiauton. Nämä voivat olla yhtä hyvin henkilöautoja kuin hyötyajoneuvojakin. Jos esimerkiksi viherrakennusalan yrityksellä on vilkasta toukokuusta syyskuuhun, se voi vuokrata meiltä pakettiauton sesongin ajaksi. Tai lappilainen matkailuyrittäjä voi ottaa auton käyttöönsä vain talvikaudeksi. Ei kuluja, auton varastoimista tai ylläpitoa hiljaisena aikana!
 
Miksi yrityksen kannattaisi tulla meidän sopimusasiakkaaksemme?
- Kun yritys kilpailuttaa autovuokraamopalvelut koko käyttövolyymillään, pystymme räätälöimään sille juuri sopivanlaisen palvelupaketin. Lisäksi kertakilpailutus säästää yritykseltä aikaa ja vaivaa, kun ei jokaista autotarvetta varten tarvitse lähteä kilpailuttamaan tarjontaa.

Auton tarve voi olla usein äkkinäistä. Valmiin, luotettavan kumppanin kanssa vuokraaminenkin onnistuu nopeammin, kun toiveet ja toimintatavat ovat jo tuttuja molemmin puolin. Ja sitä mukaa, kun yhteistyömme syvenee, asiakas voi vinkata meille myös uusia ajatuksia tai toiveita palvelusta tai vaikkapa automalleista.
 
Toiveista puheen ollen – jos sinä voisit hankkia itsellesi minkä tahansa auton, mikä se olisi?
- Se olisi varmaankin 80-luvun Toyota Landcruiser. Maastokäyttöön suunnitellulla nelivedolla pääsisi paikkoihin, joihin tavallinen henkilöauto ei vie. Neliveto olisi apuna retkillä ja ulkona liikkumisessa, ja sillä voisi mennä tutkimaan vaikkapa Islannin sisämaata tai offroad-kohteita.

]]>
<![CDATA[Endemol Shine: Auto (melkein) tv-tähtenä]]>Thu, 02 Sep 2021 10:20:25 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/endemol-shine-auto-melkein-tv-tahtena
Aamun kuljetukset on jo hoidettu, joten autot ehtivät hetken huilata tien vieressä. Taustalla kuvaustiimillä on sen sijaan vilske vasta alkamassa. Mikrofoneja ja kamerajalustoja asennetaan pihamaalle.

Käynnissä on keväällä 2022 ilmestyvän Suurin pudottaja -reality-ohjelman kuvaukset, joihin tuotantoyhtiö Endemol Shine on vuokrannut kalustoa Avisilta. Endemol Shine tuottaa reality-tv-ohjelmia ja käsikirjoitettua draamaa, joita kuvataan niin ympäri Suomea kuin ulkomaillakin.

Mitä tv-tuotanto autolta edellyttää?
- Auton käyttötarve vaihtelee tuotannosta riippuen, mutta tavallisesti niitä käytetään henkilöstön, rekvisiitan ja muun tarpeiston liikuttelemiseen, kertoo tuotantopäällikkö Kata Sandström (kuvassa).

– Joskus myös kilpailijoita kuvataan ja haastatellaan matkojen aikana minibusseissa. Tällöin tarvitaan tilaa ainakin äänittäjälle ja kuvaajalle, joskus myös toimittajalle, joka esittää kysymyksiä. Kevyemmässä versiossa minibussin sisälle kiinnitetään GoPro-kamerat, jotka taltioivat tapahtumat editoitavaksi.

Tilaa rekvisiitalle ja luotettavuutta tielle
Tilavuus on muutenkin ydinkriteereitä ohjelmatuotannon autokalustossa. Valokalusto, kamerat ja rekvisiitat vievät paljon tilaa. Niinpä tiimit liikkuvatkin farmareilla tai pakettiautoilla. Monipuolinen autokalusto pitää saada alle yhdestä paikasta, olipa kyse sitten minibussista tai farmarista.

- Myös autojen luotettavuus on tärkeää, Kata korostaa. – Toimimme tiukalla aikataululla. Siksi tarvitsemme huolletut ja toimivat autot sekä toimivan asiakaspalvelun. Myöhästymiset ja yllätykset kertautuisivat koko tuotantoon.

Auton tyypillinen työpäivä
Kuvaustilanteet elävät joka tuotannossa eikä kahta samanlaista työpäivää tule vastaan. Suurinta pudottajaa kuvataan puolet viikosta Hämeenkylän kartanon tiloissa Vantaalla. Tavallisina kuvauspäivinä vuokra-autot hoitavat juoksevia asioita: niillä esimerkiksi noudetaan tarvikkeita kaupasta ja kuljetetaan henkilökuntaa.

Pari kertaa viikossa pihalle tulee enemmän säpinää, kun kuvauksiin tai treeneihin lähdetään muualle. Kuin karavaaneihin autoihin lastataan tekniikka, kuvaajat, ääni- ja valomiehet sekä juontaja, ja ne suuntaavat kulkunsa noin puolen tunnin säteelle pääkaupunkiseudulta uusia kuvauksia varten.
 
Sinne siis auto taas katoaa, kohti uusia ottoja.

---

Endemol Shine kuvaa tällä hetkellä kolmatta kautta Suurin pudottaja -reality-ohjelmaa. Ohjelman juontaa Anni Hautala, ja valmentajina toimivat Janni Hussi sekä Jari Sorsa. Ohjelma nähdään Nelosella vuonna 2022.
]]>
<![CDATA[Lähde ruskaretkelle]]>Tue, 31 Aug 2021 10:54:40 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/lahde-ruskaretkelle
Kun yöt kylmenevät ja pimenevät, alkaa ruskan aika. Mikset siis ottaisi autoa alle ja suuntaisi seuraamaan, millaisissa väreissä maamme puut ja varvut tänä syksynä hehkuvat?

Lapissa paras ruska-aika on käsillä pohjoisesta alkaen nyt syyskuussa. Eteläisemmissä kohteissa siitä ehtii nauttimaan vielä lokakuussakin. Toki ruskan ajankohta ja kirkkaus riippuvat sääolosuhteista eikä yksikään syksy ole toisensa kopio, mutta esimerkiksi näissä paikoissa syksyistä luontoa kannattaa ihastella aina.

 1. Aulangon luonnonpuisto ja kansallinen kaupunkipuisto Hämeenlinnassa on viehättävä sekoitus ihmisen kädenjälkeä ja luonnonrauhaa. Alueella sijaitsi jo 1900-luvun alussa kaikille avoin puisto, jossa tekolammet, veistokset, rauniot ja huvimajat rytmittävät taivallusta ja tarjoavat nähtävää. Toisaalta alueella on helppo sukeltaa rauhallisempiin maastoihin ja lähteä seuraamaan runsasta polkuverkostoa vaikkapa järven rannalle. Tai sukella pitkospuita pitkin hämyiseen tuijametsään, jonka tunnelma on kuin suoraan taruista. https://www.luontoon.fi/aulanko

 2. Pieni Valkmusan kansallispuisto Kymenlaaksossa tarjoilee suomalaisen suoluonnon parhaita paloja. Hyvänä vuonna maaruskan sävyt hurmaavat ja karpaloita hehkuu mättäillä. Pitkospuureitin varrelta luontotornista pääsee tähystämään näkymiä yli laakean suon. https://www.luontoon.fi/valkmusa

 3. Se kaikista kuuluisin kansallismaisema aukeaa Kolin huipulta ja näyttää vaikuttavalta myös ruskan keltaamien koivujen täplittämänä. Myös keskikesän ruuhkat ovat huomattavasti vähentyneet syksyä kohti, ja varsinkin auringonnousun ja -laskun aikaan huipulta saa rauhassa ihastella aukeavaa vaaramaisemaa. Sitä paitsi syksyllä auringonnousukin tapahtuu vähän myöhemmin kuin keskikesällä… Ukko-Kolin kuuluisat maisemat ovat helposti saavutettavissa luontokeskuksen pihamaalta. https://www.luontoon.fi/koli

 4. Kun Lapin ruskasta puhutaan, lieneekö klassisen Saanatunturin voittanutta. Tunturilla on ollut tänä kesänä suorastaan vilskettä, mutta syksyllä joukkoon mahtunee taas. Jos suuntaan pohjoiseen Lappiin autolla, muista ottaa huomioon sikäläiset ajokelit: ensilumi voi sataa jo syyskuun puolella ja aamuisin musta jää liukastuttaa tienpintoja. Vaan suurtunturit ja niille aukeavat maisemat ovat sen arvoisia. Jos suuntaat Kilpisjärvelle, tee luontokeskukselta kätevä kävelylenkki Tsahkaljoen kauniille putouksille. https://www.luontoon.fi/kasivarsi

 5. Oletko ruskaa enemmän syysmyrskyjen ja luonnonvoimien ystävä? Tee syysretki vaikka Hailuodon saarelle Oulun edustalle. Varaa vaikka opastettu kierros Marjaniemen majakkaan ja eläydy merenkulkijoiden elämään sata vuotta sitten. Myös lauttamatka saareen on elämys, jonka ehtii kokea vielä ennen sillan valmistumista. Eikä saaren syksyinen vierailija kyllä ilman ruskaa ja puolukoiden punaamia kangasmetsiäkään joudu olemaan. https://www.hailuoto.fi/matkailu/aktiviteetit/

​Tarvitsetko luotettavan ja tilavan auton allessi ruskaretkelle? Tee varaus meiltä www.avis.fi tai www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Kesän päättäjäiset kutsuvat]]>Tue, 17 Aug 2021 06:56:50 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/kesan-paattajaiset-kutsuvat
Elokuun viimeisenä viikonloppuna on aika saaristolaistunnelman, pimenevien iltojen sekä räiskyvien ilotulitteiden. Sehän on tietenkin venetsialaiset – taas yksi hyvä tilaisuus ottaa auto alle ja suunnata tutkimaan koti-Suomen mahdollisuuksia.

Perinteisesti venetsialaisia on vietetty nimenomaan rannikolla, missä niillä on juhlistettu huvila- ja veneilykauden päättäjäisiä. Olennainen osa juhlatunnelmaa onkin juuri tulen ja valon leikki veden pinnalla lyhtyjen, nuotioiden ja ilotulitteiden muodossa.

Muun muassa näillä paikkakunnilla juhlitaan venetsialaisia elokuun lopussa. Mihin sinä suuntaat?

 1. Kalajoki
  Kalajoen Hiekkasärkillä juhlitaan 27.-29.8. Karnevaaleista löytyy valotaidetta ja hyvää musiikkia. Illan kruunaa ilotulituksen ihaileminen mereltä käsin risteilyllä. https://visitkalajoki.fi/koe/venetsialaiset/

 2. Laukaa
  Osataan sitä sisämaassakin! Laukaan Satamapuistossa Saraaveden äärellä kesän päätösjuhlaan kutsuu kova artistikattaus sekä hyvä ruoka 27.-28.8. Lauantai-iltana on se asiaan kuuluva ilotulitus. https://laukaansatama.fi/venetsialaiset-2021/

 3. Kokkola
  Venetsialaisten synnyinseudulla Kokkolassa juhlitaan kaupungin ytimessä Kauppatorilla 27.-28.8. Myös lauantaipäivänä pääsee tunnelmaan venetsialaisparaatin ja perinteisen Suntin soudun avulla. https://www.kokkola.fi/vapaa-aika/tapahtumat/kokkolan-venetsialaiset/

 4. Lappeenranta
  Lappeenrannassa Sataman Valot -tapahtuma päättää kesäkauden 28.8. Monipuolinen koko päivän tapahtuma ilahduttaa kaikenikäisiä sirkus- ja akrobatiaesityksillä työpajoilla ja yhteisöllisellä valoteoksella. https://lappeenrantaevents.fi/fi/Meilla-tapahtuu/Kaupungin-tapahtumat/Sataman-valot

 5. Virrat
  Virtain hiekkarantojen lavalla todetaan kesälle ”Älä mene njet njet” yhdessä Eppu Normaalin kanssa. Rokkihenkisissä venetsialaisissa 28.8. on mukana myös Popeda sekä se illan kruunaava ilotulitus. https://kohokohdat.fi/tampere/tapahtuma/virtain-venetsialaiset-2021/

Jos haluat jättää kesälle kunnon hyvästit, vuokraa meiltä auto alle ja suuntaa juhlimaan.  Juuri sinulle sopivan auton löydät osoitteesta www.avis.fi tai www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Reissu Ruoti ja Avis – autoalan toimijat yhteistyössä]]>Wed, 11 Aug 2021 08:00:01 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/reissu-ruoti-ja-avis-autoalan-toimijat-yhteistyossa
Linja-autoalan perheyritys Reissu Ruoti aloitti toimintansa yhdellä autolla Lahdessa vuonna 1957 kyyditsemällä tehtaiden työntekijöitä töihin. Nyt kalustoa piisaa noin neljänkymmenen bussin verran aina 16-paikkaisista pikkubusseista 68 hengen kulkupeleihin. Matkustajatkin ovat lisääntyneet työmatkalaisista urheilijoihin ja tapahtumien osallistujiin.

Reilusta kalustosta huolimatta kumppaneita aina tarvitaan, ja niinpä Reissu Ruoti ja Avis ovatkin solmineet yhteistyösopimuksen.

Mutta mihin bussifirma oikein tarvitsee autovuokraamoa kumppanikseen, myyntipäällikkö Veli-Pekka Haikkola?
- Meillä on paljon tilauskeikkoja ja kyyditsemme mm. vierailijoita Lohjan asuntomessualueelle sekä urheilujoukkueita, kuten jääkiekkoilijoita ja salibandyn MM-kisojen pelaajia kohteisiin ja turnauksiin. Mutta suurelle yleisölle näkyvä tilausajoliikenne vaatii ympärilleen myös muita lisäpalveluita toimiakseen. Näissä Avis auttaa meitä omalla kalustollaan.

Esimerkiksi urheilujoukkueilla on mukanaan reilusti tavaraa alkaen henkilökohtaisista tavaroista ja pelivarusteita aina hierontapöytiin asti. Siinä täyttyy tilavankin bussin ruuma äkkiä, joten tavarat kulkevat samaa matkaa mutta omassa pakettiautossaan vaikkapa viikon mittaiseen turnaukseen Mikkeliin.

- Meidän ei kannata ostaa omaa pakettiautoa tällaisia kuljetuksia varten, Veli-Pekka toteaa. – Siksi kumppanin käyttäminen on luontevaa. Asiakkaamme saa koko palvelun yhdestä paikasta, ja pelaajat ja heidän tavaransa kulkevat sujuvasti yhtä matkaa kohteeseen.

Lohjan asuntomessuilla taas pysäköintialue oli ruuhkien välttämiseksi kauempana messualueesta, ja Reissu Ruoti kuljetti vierailijoita alueiden välillä. Jotta taas bussien kuljettajat pääsisivät sujuvasti töihin ja sinne missä heidän bussinsa ovat, Avis varautui toimittamaan henkilöautoja kuljettajien kimppa-autoiksi tehokkaita työsiirtymiä varten.

Miksi sitten juuri Avis?
- Useat asiat vaikuttivat meillä kumppanin valintaan, tuumaa Veli-Pekka. – Meille ja meidän asiakkaillemme tärkeintä on toimitusvarmuus – se että saamme juuri sellaisen auton ja juuri silloin kun on sovittu. Muuten syntyy lumipalloefekti, joka kertautuu yhä pidemmälle.

- Tärkeää on myös kaluston laatu ja laajuus eli se, että tarvitsemiamme autoja löytyy. Annoimme painoarvoa myös kattavalle palveluverkostolle ja reagointinopeudelle, sillä välillä keikkoja tulee yllättäen ja eri kohteissa.
 
Näin Reissu Ruoti ja Avis siis aloittavat yhteistyönsä kesällä 2021. Ehkä pääsitkin tutustumaan yhteistyöhömme Lohjan asuntomessuilla tai näet jääkiekkoilijoiden ajelevan kohteesta toiseen tavara-pakunsa kanssa? Silloin saa moikata.

---

Tutustu Reissu Ruotin palveluihin: https://www.reissuruoti.fi/
Tutustu Avisin palveluihin: https://www.avis.fi/

]]>
<![CDATA[Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa]]>Tue, 06 Jul 2021 07:49:20 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/ilmaista-kesatekemista-lasten-kanssa
Aah kesäloma – se lapsuuden odotetuin aika. Onneksi koto-Suomestakin löytyy paljon jännittäviä ja uudenlaisia paikkoja, joissa koko perhe voi luoda kesämuistoja. Jos sinun perheesi lomasuunnitelmat eivät ole vielä selvillä, poimi ihan ilmaiset menovinkit lapsiperheelle tältä keräämältämme listalta.

 1. Rosvoa ja poliisia
  Poliisimuseossa Tampereella lapset voivat kokeilla poliisin univormua ja rikosten selvittämistä. Toiminnallisessa tilassa pääsee heittäytymään poliisin tehtäviin virtuaalisessa rikospaikkapelissä. https://poliisimuseo.fi/lasten-kanssa-museoon

 2. Lampaita keskellä Helsinkiä
  Pääkaupunkimme ei ole vain betonia. Fallkullan kotieläintilalla Malmilla kaikenikäiset eläinystävät voivat tutustua perinteisiin kotieläimiin lampaista hevosiin ja sikoihin. Kesällä nuorisotyöllä pyörivä kahvila Kilikuppila tarjoilee herkkuja. https://nuorten.helsinki/nuorisotalot/fallkulla/

 3. Kupittaalla seikkaillen
  Kupittaan seikkailupuisto Turussa tarjoaa koko kesän ajan erilaisia aktiviteetteja. Löytyy sirkusta, savipajaa ja näytelmiä sekä maatrampoliini ja kiipeilymahdollisuuksia. Pientä maksua vastaan lapsi voi myös ajella ympäri Liikennekaupunkia. https://www.turku.fi/seikkailupuisto

 4. Uskallatko riippusillalle?
  Repoveden kansallispuistosta Kouvolasta löytyy paljon ihmeteltävää, kiipeiltävää ja seikkailtavaa kaikenikäisille. Puiston reiteiltä löydät huimat näköalat kallion laelta, peikkotarinoita synnyttävän kallionkolon tai 55 metriä pitkän riippusillan 12 metrin korkeudessa. https://www.luontoon.fi/repovesi/aktiviteetit

 5. Tule hyvä kakku
  Lappeenrannan Hiekkalinna ihastuttaa jälleen. Tänä kesänä Hiekkalinnan veistokset esittelevät erilaisten pelien ja leikkien historiaa ja kehitystä. Mukana on veistosaiheita aina lautapeleistä roolipeleihin ja varhaisista elektronisista peleistä aina nykypäivän mobiilipeleihin. https://www.visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/Hiekkalinna

Näille ja muillekin kesäreissuille varmistat huolettoman ja tilavan matkan, kun varaat reilun perhefarmarin meiltä. Ei enää tuuppimista takapenkillä tai tavaroiden tunkemista autoon! www.avis.fi ja www.budget.fi

]]>
<![CDATA[Lyönnit ja autot nappiin – Avis ja Padel Messukeskus yhteistyössä]]>Mon, 21 Jun 2021 12:50:31 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/lyonnit-ja-autot-nappiin-avis-ja-padel-messukeskus-yhteistyossa
Kunnon matsi sopii kaiken tasoisille pelaajille ja nostaa hien pintaan.

Yksi tällainen hittilaji on padel. Se on helppo aloittaa ihan alkeista, mutta siinä on myös tarpeeksi osa-alueita, jotka tekevät siitä riittävän monimutkaisen ja mielenkiintoisen kokeneemmillekin pelaajille.

Kuulostaa kivalta, eikö totta? Siksi Avis halusikin ryhtyä yhteistyöhön ja tukea Helsingin Padel Messukeskusta logomerkityllä padel-kentällä, jossa niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin konkareiden kelpaa ottaa matsi. Samalla Padel Messukeskuksen yhteydessä toimii kesälauantaisin Avisin popup-vuokrauspiste, josta auton saa allensa vaikkapa viikonloppureissua varten.

- Padel on sosiaalinen juttu, sanoo Padel Messukeskuksen perustaja ja pelin harrastaja Ville Palola. - Idea Padel Messukeskuksesta syntyi, kun emme viime syksynä saaneet varattua kavereitteni kanssa järkeviä padel-vuoroja pääkaupunkiseudulta.

Nyt Messukeskuksesta löytyy seitsemän väljää sisäkenttää, joilla korkeutta riittää huimiinkin palloihin, sekä kolme ulkopadel-kenttää ja yksi beach padel-kenttä. Kävimme testaamassa Avisin sisäkentän, ja hyvin siinä pallo lensi.

Mikä padel?
Padel on mailapeli, jonka säännöt ja pelikenttä ovat yhdistelmä tennistä ja squashia. Kenttä on pienen tenniskentän kaltainen verkkoineen, mutta kenttää rajoittavat yleensä läpinäkyvät seinät. Pallo saa osua seinään ja kimmota siitä, kuten squashissa.
Padel-maila on muodoltaan lyhytvartisen tennismailan kaltainen, mutta lyöntipintana ei ole jänneverkko vaan rei'itetty taso. Pallona käytetään yleisesti tennispalloa.

Padel on erityisen suosittu laji synnyinseudullaan Latinalaisessa Amerikassa ja Espanjassa.

Tervetuloa Avis Pop Up -pisteeseen!
Paitsi padel-kentät, myös Avisin autonvuokrauspisteen löytää kesälauantaisin klo 9-14 Messukeskuksesta. Meille pääset kätevästi junalla ja julkisilla kulkuvälineillä. Messukeskukselta on myös helppo lähteä matkalle niin itään kuin länteenkin päin, sillä yhteys Turun ja Lahden moottoriteille aukeaa aivan nurkan takaa.

Löydät meidät ennen Messukeskuksen pohjoista pysäköintialuetta seuraamalla Padel Messukeskuksen kylttejä sisäänkäynnille 5.6.
Vaikka olemme auki vain lauantaisin, meiltä vuokratun auton voit palauttaa mihin tahansa pääkaupunkiseudun toimipisteeseemme niiden aukioloaikojen ja palautusohjeiden puitteissa. Jos siis tarvitset vuokra-auton vaikkapa pariksi päiväksi, valitse noutopaikaksi Helsinki Padel Messukeskus ja vaihda palautuspaikaksi jokin muu pääkaupunkiseutumme toimipisteistä, niin vuokraus onnistuu. Lähimmät toimipisteet ovat Helsingin Kampissa ja Herttoniemessä.

Olemme apunasi auton tarpeeseen! Tee varaus ennakkoon netistä www.avis.fi tai palvelukeskuksestamme. Löydät toimipisteemme nimellä Helsinki - Padel Messukeskus.
]]>
<![CDATA[Autoilijan kivat kahvihetket]]>Fri, 11 Jun 2021 10:29:33 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/autoilijan-kivat-kahvihetket
Auto alla ja kahvihammasta kolottaa? Taukopaikkoja löytyy kiitettävän tiheästi suurimpien teiden varrelta, mutta joskus pikkutien päässä odottaa niin erikoinen kahvipaikka, että se on poikkeamisen arvoinen. Vai mitä tuumaat vaikkapa näistä?

 1. Kahville Helvettiin
  Ruovedellä Helvetinjärven kansallispuiston kupeessa Ravintola Helvetinportti tarjoilee paitsi kahvia, myös oman tilan strutsia ja villisikaa. Eläimiä voi käydä myös moikkaamassa, mutta pitääkö silloin selittää lapsille ruokalista uusiksi? https://helvetinportti.fi/

 2. Autoilijoiden mekka
  Ohittamaton kohde automatkalla on luonnollisesti Vehoniemen automuseo ja sen näkötorni ja kahvila Kangasalla. Autoaarteiden ja kahvilaherkkujen lisäksi kesäinen jäätelöbaari vie kielen mennessään. https://automuseo.com/

 3. Tähdellinen visiitti
  Koristeellista puurakentamista, tervajäätelöä ja köyhiä ritareita voi löytää Oulun hurmaavasta Tähtitornin kahvilasta. Kahvilan yhteydessä toimii lisäksi kesäkirjakauppa, ja keskiviikkoiltaisin sen pihasta voi bongata moottoripyöriä ja vanhoja harrasteautoja. https://www.facebook.com/tahtitorninkahvila/

 4. Moottorikahvila
  ​Verstas Moottorikahvila Nakkilassa, n. 25 km Porista, kokoaa kesätorstaisin ajoneuvoharrastajat tuoreiden donitsien, jäätelön – ja tietenkin muiden ajoneuvojen ääreen. Vanhaan tiilirakennukseen ja sen pihamaalle kokoontuvat niin moottoripyöräilijät kuin harrasteautoilijat – ja näiden ihailijat. https://www.verstasmoottorikahvila.fi/


Minne sinä olet lähdössä kesäautolla?
Jos omaa ei löydy tai se ei sovi kesän tarpeisiisi, autamme mielellämme: www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Kolme kivaa roadtrippiä Suomessa]]>Wed, 19 May 2021 05:37:57 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/kolme-kivaa-roadtrippia-suomessa
Kotimaan matkailukesä kutsuu meitä jälleen – eikä se tunnu lainkaan huonolta vaihtoehdolta nyt, kun luonto viheriöi, rohkeimmat heittävät jo talviturkkinsa ja ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloajat laajenevat.

Kun siis mietit, mitä tehdä kesällä, ota auto allesi ja valitse vaikka jokin näistä kolmesta reitistä.

 1. Historian havinaa Kuninkaantiellä
  Suuri Rantatie eli Kuninkaantie oli Suomen valtaväylä jo keskiajalla. Se yhdisti Turun ja Varsinais-Suomen etelärannikkoa pitkin aikoinaan jopa Viipuriin asti.

  Tärkeän roolinsa vuoksi Kuninkaantie vie matkaajan syvälle Suomen historiaan. Turusta aina Saloon ja Perniöön asti on julkaistu tuore opaslehtinen https://www.kuninkaantie.info/verkkojulkaisu-kuninkaantien-kulttuurihistorialliset-kayntikohteet-varsinais-suomessa/ joka antaa matkalaiselle mielenkiintoista taustatietoa reitin varrella olevista rakennuksista, kirkoista ja muistomerkeistä.

  Omin päin matkaa voi toki jatkaa myös Helsingistä itään Porvoon, Loviisan ja Kotkan kautta vaikka Virolahdelle asti. Yhteen paikkaan koottua tietoa ei löydy niin hyvin kuin lännempää, mutta paikallisilta matkailusivuilta on helppo poimia ennen kokemattomia vinkkejä.

 2. Länsirannikon hurmaa
  Merimaisemien ja puutalojen ystävät ottavat suunnan Länsi-Suomeen ja lähtevät ajelemaan Satakunnan ja Pohjanmaan rannikkoa ylöspäin.

  Autoretkellä kun ollaan, ei Uudenkaupungin automuseota voi ohittaa. Tiedätkö, minkä ikäinen on ensimmäinen suomalaisauto? Entä mitä uskomattomia luomuksia autosuunnittelijat oikein kehittivätkään tulevaisuuden autoksi? Täällä viihtyy koko perhe: https://visituusikaupunki.fi/fi/nakemista-ja-tekemista/automuseo

  Biitsiä kaipaava suuntaa toki Porin Yyteriin. Piknik, auringonottoa hiekkarannalla, suolaveden pärskeitä… Ylimääräisen energian saa purettua kiipeilypuistossa, trampoliinilla tai hevosen selässä. https://www.visityyteri.fi/

  Kristiinankaupungin hurmaavaa puukaupunginosaa ei kannata jättää näkemättä. Siitä tykkäävät myös kissat, joita puikahtelee siellä täällä. Kahvilaelämysten ja autossa istumisen vastapainoksi kannattaa kokeilla vaikkapa SUP-lautaa tai melontaa. https://www.visitkristinestad.fi/

 3. Illalla Saimaa on kauneimmillaan
  Näin laulettiin vanhassa iskelmässä, eikä totuus ole mihinkään muuttunut. Suomen suurinta järveä autolla kiertäessä kannattaa varata pari yöpymistä, ettei kiire yllätä.

  Rikossarjojen ystävän suuntaa ehdottomasti tutustumaan Sorjosen kuvauspaikkoihin opastetulla kierroksella Lappeenrannassa: https://www.visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/TV-sarja-Sorjosen-kuvauspaikkakierros

  Kalamiehet saavat sisäpiirin kalastusvinkit ja tarvittavat luvat Vuoksen Kalastuspuistosta Imatralta. Jos Saimaan kala ei tärppää tai perheen pienimmät eivät jaksa pitkällistä jahtia, alueella on lohiallas, jonka tärpit voi valmistaa savustamossa. https://vuoksenkalastuspuisto.fi/

  Eikä Saimaan helmeä, Olavinlinnaa, voi tietenkään jättää väliin. Opastetut kierrokset elävöittävät linnan historiaa ja kertovat epävarmoista oloista rajaseudulla. Kesällä on liian valoisaa K18-kierrokselle, mutta jos satut olemaan maisemissa vaikkapa lokakuisen myrskyn aikana, kysy ennakkoon Pimeää K18-kierrosta ihan uudenlaista elämystä varten: https://www.kansallismuseo.fi/fi/olavinlinna/opastukset
 
Mihin sinä suuntaat kesällä? Ota meiltä auto alle: www.avis.fi  ja  www.budget.fi

]]>