<![CDATA[Autot kaikkiin tarpeisiin - Blogi]]>Thu, 11 Aug 2022 18:18:50 +0300Weebly<![CDATA[Maatilamyymälöiden herkut]]>Tue, 09 Aug 2022 12:38:55 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/maatilamyymaloiden-herkut
Suomen teitä ajellessa onnistuu aina välillä löytämään paikallisia helmiä, kuten inspiroivia maatilamyymälöitä. Kun siis autoilet kotimaassa, hellitä hetkeksi ja hanki ruokatarvikkeet suoraan tuottajilta. Joko sinä olet piipahtanut näissä?

 1. Iitin maatilatori
  Iitin maatilatorin löydät Lahden ja Kouvolan välimaastosta Iitin Kausalasta. Vanhasta navetasta löydät niin kahvilan kuin monipuolisen valikoiman lihasta luonnonkosmetiikkaan. https://iitinmaatilatori.fi/
  Ekstraa: Maatilatorin verkkokaupasta voit tilata mm. valmiita herkkupaketteja erilaisilla teemoilla.

 2. Kalaa suoraan kalastajilta
  Uudenmaan ja Kymenlaakson ammattikalastajat sekä heidän myyntipaikkansa ja -aikansa Bromarvista Vaalimaalle löydät nyt kätevästi yhdeltä sivulta. Täältä voit etsiä kesäreissuasi tai lomamökkiäsi lähimmän kalastajan ja hänen myyntipaikkansa. https://www.rannastaruokapoytaan.fi/
  Ekstraa: Ammattilaisten kalaruokareseptit poimit samalta sivulta.

 3. Maatilapuoti, Kirkkonummi
  Kirkkonummen Eestinkylässä, Länsiväylän eteläpuolella voi piipahtaa vaikka hankkimassa ruokatarvikkeita kesämökille. Puodissa on myös pieni itsepalvelukauppa Veranda, jonka laajemmat aukioloajat helpottavat kiireistä mökkiläistä. https://maatilapuoti.fi/
  Ekstraa: Puodin yhteydessä on erilaisia tapahtumia ja taidenäyttelyitä.

 4. Topin maatilamyymälä, Muuruvesi
  Muuruvedeltä löytyy yksi lähiruoan aarreaitoista: Topin maatilamyymälä niittää mainetta yli 2 000 erilaisella luomu- ja lähiruokatuotteella. Myymälässä on säännöllisesti myös tarjouksia. http://topinmaatilamyymala.fi/
  Ekstraa: Pienempi sivuliike löytyy Kuopion kauppahallista.

 5. Viskaalin tilakauppa, Muhos
  Viskaalin maatilalla Oulujokilaaksossa toimii tilakauppa yhdessä oman teurastamon ja lihajalostamon kanssa. Täältä matkalainen löytää siis liharuoat makkaroista pihveihin. Myös muita lähituottajien herkkuja löytyy tiskistä. https://viskaalin.fi/
  Ekstraa: Onnekas asiakas pääsee kokeilemaan uutuus- ja erikoistuotteiden testieriä tehdasmyymälähintaan.

Kiinnostuitko lähtemään tien päälle herkkujen perässä? Ota meiltä auto alle: www.avis.fi ja www.budget.fi  
]]>
<![CDATA[Kolme kivaa rengasreittiä: Historian havinaa Lounais-Suomessa]]>Tue, 12 Jul 2022 11:05:53 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/historian-havinaa
Kesän lämpö ja lomat houkuttelevat tien päälle. Kotimaastakin löytyy paljon kivoja reittejä kierrettäväksi autolla. Keräsimme muutaman eripituisen roadtripin käynnistämään lomahaaveet. Tässä on niistä viimeinen, jossa koemme:

Historian havinaa Lounais-Suomessa

Aloita reittisi Turusta ja suuntaa luoteeseen (tie 192). Ensimmäinen pysähdys heittää sinut suoraan aatelisten barokkielämään Louhisaaren kartanossa Askaisissa. Näiden seinien suojassa voit eläytyä Flemingien ja Mannerheimien sukujen elämään 1600-luvulta alkaen. 

Jatka matkaasi pohjoiseen kohti Uuttakaupunkia ja vaihda hevosvankkurit tuoreempiin menopeleihin. Uudenkaupungin Automuseon kokoelmissa on mm. Suomen ensimmäinen auto vuodelta 1913 sekä suomalaissuunnittelijoiden futuristisia luomuksia. Matkaa kohti Raumaa kannattaa jatkaa rannikkoa pitkin Pyhärannan kautta (tie 1960).

Historiafaneille Vanha Rauma on länsirannikon ehdoton kohde. Ota kokonaiskuva haltuun Rauman Vesitornin huipulta, josta avautuvat huikeat näköalat kaupunkiin. Vanha Rauma on myös loistava paikka pitää lounas- tai kahvitauko, sillä sen vanhoissa puutaloissa tunnet siirtyneesi ajassa taaksepäin.

Raumalta matka jatkuu länteen kohti Euraa. Pysähdy Euran Luistarissa, yhdellä Suomen suurimmista ja tunnetuimmista rautakautisista kalmistoista. Koivujen ja katajien katveessa on kylttejä, joissa kerrotaan sinne haudatuista henkilöistä, heidän vaatteistaan ja asemastaan.

Päivän päätteeksi ota suunta takaisin kohti Turkua. Aja etelään Pyhäjärven itäistä rantaa ja valitse Rantatie, jolta on upeat näkymät aavalle Pyhäjärvelle. Pitkät hiekkarannat hivelevät silmää ja kutsuvat pulahtamaan iltauinnille auringonlaskuun. Tai jos kesäyö houkuttelee panemaan jalalla koreasti, heittäydy tanssilavatunnelmaan Pyhäjärven eteläpäässä Valasrannan maisemallisella tanssilavalla.

 • Reitin kokonaispituus: n. 260 km
 • Varaa aikaa: Yksi päivä - tai yövy vaikka Raumalla, jos halua tutustua kohteisiin ja kaupunkeihin perusteellisemmin.
 • Kenelle sopii: Niin lapsille kuin aikuisillekin. Valasrannan tanssilavalla voi olla tarjoilusta johtuvia ikärajoituksia ja tanssit alkavat myöhään illalla.

Ota auto alle ja lähde roadtripille: www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Kolme kivaa rengasreittiä: Makumatka Hämeessä]]>Thu, 23 Jun 2022 05:37:20 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/kolme-kivaa-roadtripia-makumatka-hameessa
Kesän lämpö ja lomat houkuttelevat tien päälle. Kotimaastakin löytyy paljon kivoja reittejä kierrettäväksi autolla. Keräsimme muutaman eripituisen roadtripin käynnistämään lomahaaveet. Tässä on niistä toinen, jossa koemme:

Makumatka Hämeessä

Kun olet noutanut vuokra-auton Tampereen keskustan toimipisteestämme, on aika aamiaisen. Aloita makumatkasi Tampereen Kauppahallista, jossa ranskalaista aamiaista tarjoilee esimerkiksi ravintola Neljä Vuodenaikaa.

Aika siirtyä lähiruoan ääreen maaseudulle. Ota suunta kohti etelää ja vieraile Ilolan maatilalla tien 304 varrella. Maatilan lähipuodista Wanhalta Asemalta löydät paikallisia herkkuja, kuten Angus-pihvilihaa, hunajaa, jauhoja ja juomia lähituottajilta. Itse maatilalla on mahdollista rapsutella mm. lampaita ja hevosia.

Iittalasta 3-tien varrelta löydät helpotusta makeannälkään. Kultasuklaan tehtaanmyymälässä suklaatehtaan yhteydessä on helppo poiketa ihastelemassa suklaisia silakoita, työkaluja ja kännyköitä. Samalta Lasimäeltä löydät mm. Iittalan tehtaanmyymälän.

Suunnista seuraavaksi kohti Pälkänettä (tie 57). Makukyläksikin nimetyssä Laitikkalassa ei voi jättää väliin Rönnvikin viinitilaa, joka oli ensimmäisiä suomalaisia viinitiloja. Nykyään tilalta voi ostaa paitsi kotimaisista marjoista tehtyjä viinejä, myös oluita, spritzereitä ja limonadeja. Tilan bistrossa voi nauttia lähituotteista valmistettua lounasta. Viinitilan lisäksi samalla kylällä toimii mm. Kesänmaku-maaseutumyymälä ja Heikkilän Juustola.

Eksoottisempia eläimiä löydät jatkamalla matkaasi pohjoiseen. Strutsitila Syrjysestä Pälkäneellä löydät lentokyvyttömien jättilintujen lisäksi mm. kaneja, kuusipeuroja ja lampaita. Tilaesittelyllä pääset tutustumaan eläimiin ja kahvila-myymälästä voit ostaa mukaasi strutsituotteita tai pitää kahvitauon.

Piipahda vielä Kangasalla Heikin Leivän luomutilalla. Aikaansa edellä oleva tila aloitti luomuviljelyn jo 1970-luvulla ja nyt se tunnetaan maukkaasta ruisleivästään, joka tehdään Suomen vanhimmasta taikinajuuresta. Tilamyymälästä ostat muutkin herkkuleivät ja leivonnaiset sekä jauhoja kotiin mukaan. Ylimääräistä eksotiikkaa tuo tilan sijainti Roineen suurimmassa saaressa. Jos kaipaat jaloittelua, vuokraa vaikka sup-lauta ja käy ihailemassa järvimaisemaa.

 • Reitin kokonaispituus: n. 170 km
 • Varaa aikaa: Puoli päivää – tai kokonainen, jos haluat nauttia tilojen aktiviteeteista ja pysähtyä välillä vaikka uimaan tai suppailemaan.
 • Kenelle sopii: Lähiruoasta kiinnostuneille aikuisille. Lapset ilahtuvat maatilojen rapsuteltavista eläimistä.

Ota auto alle ja lähde roadtripille: www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Kolme kivaa rengasreittiä: Aktiiviloma Saimaalla]]>Mon, 13 Jun 2022 09:55:28 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/kolme-kivaa-roadtripia-aktiiviloma-saimaalla
Kesän lämpö ja lomat houkuttelevat tien päälle. Kotimaastakin löytyy paljon kivoja reittejä kierrettäväksi autolla. Keräsimme muutaman eripituisen roadtripin käynnistämään lomahaaveet. Tässä on niistä ensimmäinen, jossa koemme:
 
Aktiiviloma Saimaalla

Reittimme alkaa Lappeenrannasta, josta voit vuokrata auton käyttöösi toimipisteestämme. Suuntaa ensin parin kilometrin päähän kuutostien yli kohti Myllymäen frisbeegolfrataa. Metsikköinen rata on saanut kiitosta lajin harrastajilta ja puukujien välissä on jännittävää tähtäillä kohti koreja.

Lappeenrannan Rauhasta, entisen Joutsenon kunnan puolelta löytyy mahdollisuus ottaa jalat irti maasta. Atreenalin seikkailupuistossa pääset pukemaan valjaat ylle ja kiertämään puiden väliin rakennettuja ratoja. Vaativin niistä huipentuu 230 metrin mittaiseen vaijeriliukuun. Ei korkeanpaikan kammoisille!

Matka jatkuu kohti Imatran Ukonniemeä, jossa voit vuokrata pyörän fatbike-kierrokselle upeisiin rantamaisemiin. Ukonniemestä ja viereisestä Rauhasta löydät myös ihanan hiekkarannan sekä Holiday Club Saimaan palvelut.

Mutta ei tänne vielä tultu lepäilemään vaan matka jatkuu kohti luodetta ja Puumalaa (tie 62). Puumalan reitti on kuuluisa kauneudestaan ja näköaloistaan Saimaalle. Myös Pistohiekan legendaarinen hiekkaranta osuu matkan varrelle. Puumalassa on aika tutustua Saimaan nimikkoeläimeen paremmin ja lähteä norppasafarille. Veneen kyydissä on mahdollista nähdä norppa köllöttelemässä kallioluodolla tai kurkistamassa vedestä käsin kulkijaa.

Mikäli varaat enemmän aikaa retkeesi, älä jätä väliin v. 2017 avattua Puumalan saaristoreittiä. Tämä 60 kilometrin pyörälenkki kuljettaa sinut Saimaan kauneimpiin maisemiin ja herkullisten kahviloiden äärelle. Eksotiikkaa reissuun tuo pyörälautta, joka liikennöi Hurissalon ja Lintusalon saarien välillä.

Saimaan maisemista pääset nauttimaan myös melontaretkellä. Mikkelin ja Savitaipaleen rajamailta pääset melomaan Kuolimon kierrosta ja ihastelemaan mm. kivikautisia asuinpaikkoja sen varrella. Koko kierros on pituudeltaan 60 km ja vaatii siis majoituksen tai pari, mutta siitä voi meloa myös lyhempiä pätkiä.

Suuntaa edelleen etelään (tie 409). Reilut hevosvoimat ovat monelle tuttuja, mutta miten on yhden hevosvoiman kulkupelin kanssa? Savitaipaleen eteläpuolelle sijaitsevalla Onnenhevoset-tallilla pääset kokeilemaan kärryajelua tai ratsastusta.

Näiden elämysten jälkeen sauna maistuu! Paras sauna löytyy toki järven ääreltä, eikä järvi voisi olla enää lähempänä kuin saunalautalla. Lautalle pääset saunomaan ja rentoutumaan Lappeenrannan satamasta. Samalla sinetöit ympyräreittisi.
 • Reitin kokonaispituus: n. 330 km
 • Varaa aikaa: Vähintään kaksi päivää, jos haluat varata aikaa erilaisille aktiviteeteille. Yöpymispaikkoja löytyy runsaasti reitin varrelta. Golfari koukkaa Mikkelin kautta ja majoittuu Annilan kartanossa samannimisen golfkeskuksen vieressä tai lähtee seikkailemaan vanhaan kunnon Visulahteen.
 • Kenelle sopii: Aktiviteeteista riippuen vähän vanhemmille lapsille ja aikuisille. Perheen pienimmätkin pysyvät menossa mukana, kun kävely- ja pyöräilymatkat pidetään kohtuullisina. 

Ota auto alle ja lähde roadtripille: www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Menovinkki: Maanmainiot museot]]>Fri, 20 May 2022 06:22:29 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/menovinkki-maanmainiot-museot
Minne mennä kesällä tai vaikka pitkänä viikonloppuna? Suomessa on hurjasti kivoja museoita, mutta valitettavasti osa niistä on haastavia saavuttaa julkisella liikenteellä. Mitäpä siis jos ottaisit vuokra-auton alle ja lähtisit vierailemaan vaikkapa näissä tai joissakin muissa mielenkiintoisissa museoissa?

 1. Serlachius-museot, Mänttä-Vilppula
  Pohjoisella Pirkanmaalla sijaitseva Mänttä-Vilppula on profiloitunut kulttuurikaupungiksi, eikä suotta. Siellä sijaitsee kaksi Serlachius-museota, Gösta ja Gustaf, jotka hemmottelevat meitä tasokkailla ja monipuolisilla näyttelyillä. Tällä hetkellä museoissa on vakituisten näyttelyiden lisäksi nähtävillä myös mm. Andy Freebergin valokuvateoksia taidemaailmasta sekä Clare Woodsin maalauksia. Syksyllä valikoimiin tulee graffititaiteilija EGSin näyttely. Mänttä-Vilppulaan ajat esim. Tampereelta parissa tunnissa. https://serlachius.fi/
  + Pysähdy matkan varrella haukkaamassa happea Juupajoen vaikuttavalla rotkolaaksolla. https://www.juupajoki.fi/kuntainfo/matkailijalle/juupajoen-rotko

 2. Verla, Kouvola
  Verlan tehdasmuseo Kouvolassa on yksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta. Vanhasta tehtaasta tekee ainutlaatuisen se, että tehdasta ei tyhjennetty tai purettu sen sulkemisen jälkeen, vaan työn tuoksinan pystyy vieläkin aistimaan historiaa henkivissä tiloissa.
  Verlaan ajat Kouvolasta n. puolessa tunnissa tai pääkaupunkiseudulta parissa tunnissa. https://verla.fi/
  + Historia-annoksen jälkeen voit viedä lapset huvittelemaan Tykkimäelle https://www.tykkimaki.fi/ tai piipahtaa ihastelemassa Mustilan Arboretumia eli puupuistoa Elimäellä. http://www.mustila.fi/

 3. Hvitträsk, Kirkkonummi
  Vuonna 1903 rakennettu Hvitträsk on mainetta niittäneen arkkitehtikolmikon Geselliuksen, Lindgrenin ja Saarisen kansallisromanttinen ateljeekoti ja rakennuksista sisustukseen viimeisen päälle rakennettu kokonaisuus. Taide-elämyksen lomassa voit nauttia kahvilassa herkkuja, jotka on leivottu Eliel Saarisen vaimon, Loja Saarisen resepteillä. https://www.kansallismuseo.fi/fi/hvittraesk
  + Jatka kansallisromantiikasta kulkuneuvoihin ja vieraile pisimpään toimineessa suomalaisessa automuseossa Espoossa ihmettelemässä vanhoja menopelejä. https://espoonautomuseo.fi/

 4. Stundars, Mustasaari
  Stundarsin ulkoilmamuseoon on kerätty kuutisenkymmentä pohjalaisrakennusta Mustasaaren ja Vaasan alueelta. Rakennusten joukosta löytyy mm. maataloja ja aittoja, tuulimyllyjä ja käsityöläisten pajoja. Museosta löytyy myös romanttinen maalaisputiikki, jossa myydään käsityö- ja lahjatavaroita, kahvila ja ravintola. Stundarsiin ajat Vaasasta parissakymmenessä minuutissa tai esim. Turusta reilussa neljässä tunnissa. https://www.stundars.fi/museo/?lang=fi
  + Virkistäydy seuraavaksi Tropiclandian vesipuistossa Vaasassa. https://www.tropiclandia.fi/

 5. Taipaleen kanavamuseo, Varkaus
  Taipaleen kanavamuseo sopii kaikille veneilyn ja laivojen faneille, niin isoille kuin pienillekin. Alueella on edelleen toimiva syväväyläkanava sekä vuonna 1840 valmistunut museokanava. Museon perusnäyttely kertoo kanavarakentamisen historiasta, hoidosta ja vesiliikenteestä. Museopuodista hankit teemaan sopivat tuliaiset. Kanavamuseolla ajelet Kuopiosta n. tunnissa ja Jyväskylästä vajaassa kahdessa. https://www.varkaus.fi/museot/taipaleen-kanavamuseo
  + Varkaudessa sijaitsee myös Mekaanisen musiikin museo. https://www.mekaanisenmusiikinmuseo.fi/  
  Evästä mukaan? Aloita matkasi Pandan tehtaanmyymälästä Jyväskylän Vaajakoskelta.
  https://www.panda.fi/tehtaanmyymala/

Kun kesäkohteesi ei ole bussipysäkin vieressä tai julkinen liikenne ei ole jostain muusta syystä vaihtoehto, ota meiltä vuokra-auto alle. Pääset perille huolettomasti ja luotettavasti ja voit keskittyä vain lomailuun.

www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Yrityspäättäjä: Häviätkö kilometrikorvauksilla?]]>Thu, 12 May 2022 12:13:04 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/yrityspaattaja-haviatko-kilometrikorvauksilla
Työntekijä lähtee työmatkalle Tampereelle. Hän hyppää aamulla autoonsa, osallistuu paikan päällä muutamaan palaveriin ja asiakastapaamiseen ja ajaa illaksi taas kotiin. Tästä hyvästä työnantaja maksaa hänelle kilometrikorvauksen nykyisen summan mukaan eli 0,46 €/km.

Kuulostaa varmasti tutulta mutta ei itse asiassa kustannustehokkaalta.

Helsingistä Tampereelle on 180 kilometriä eli työnantaja maksaa kilometrikorvausta edestakaisesta matkasta reilut 165 euroa. Tämä summa toimii työntekijälle hyvityksenä polttoainekustannuksista ja oman auton kulumisesta.

Entä jos työntekijä olisikin taittanut Tampereen-matkansa vuokra-autolla?

Auto olisi ollut ensinnäkin uusi ja huollettu. Työntekijän mahdolliseen omaan autoon ei olisi kertynyt näitä kilometrejä eikä seuraavan huollon ajankohta tai osien vaihtoaika olisi hiipinyt lähemmäs. Ehkäpä sekä yritys että työntekijä olisivat samalla voineet testata uusimpia automalleja ja niiden soveltuvuutta omaan käyttöön: millaista olisi ollut ajaa sähköautolla tai hybridillä? Vai olisiko farmarimalli sopinut parhaiten tälle reissulle?

Ennen kaikkea: mitä vuokra-auto olisi maksanut tällaisella päivän reissulla? Vähemmän.

Yrityssopimusasiakkaanamme saat kiinteät vuokra-hinnat käyttöösi läpi vuoden. Tiedät siis aina jo ennakkoon, paljonko autostasi maksat – myös huippusesonkeina. Tässä esimerkkitapauksessa Škoda Scalan tai vastaavan kokoisen auton vuorokauden vuokraus sekä nykyhinnoilla arvioitu polttoaineen kulutus Tampereen-reissulla jäisi aavistuksen alle 100 euroon yhteensä – siis jopa 40 % edullisemmaksi kuin kilometrikorvauksien maksaminen!

Jos sinäkin yrityksen hankintapäätöksistä vastaavana maksat Tampereen-reissusta mieluummin 100 kuin 165 euroa, ota yhteyttä meidän yritysmyyntiimme ja varmista, että saat sopimushinnat käyttöösi: sales@avisbudget.fi.

Tai jos yritykselläsi on jo sopimus kanssamme, anna mahdollisuus laajalle palveluverkostollemme ja suosittele, että työntekijät tekevät kotimaan reissunsa mieluummin kätevällä ja edullisella vuokra-autolla kuin omaa autoaan kuluttaen. Autamme sinua mielellämme.
]]>
<![CDATA[Avis läheltä: Asiakkaan kuunteleminen on avain, sanoo myyntijohtaja Hannu Ryynänen]]>Thu, 12 May 2022 12:02:37 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/avis-lahelta-asiakkaan-kuunteleminen-on-avain-sanoo-myyntijohtaja-hannu-ryynanen
Hannu Ryynänen on työskennellyt myyntijohtajana Avisilla maaliskuusta 2020 lähtien. Hannu luotsaa yritysmyynnin tiimin kahta Key Account Manageria sekä n. 20 hengen palvelukeskusta, joka vastaa Avisin puhelin- ja sähköpostipalvelusta. Yritysmyynnin linjausten ja esimiestyön lisäksi Hannun vastuualueeseen kuuluvat suurimmat asiakkuudet ja strategiset kumppanuudet.

Koska Hannu tuli taloon koronan kynnyksellä, ei niin sanottu normaali autovuokraamoarki ole ehtinyt vielä käynnistyä lainkaan. Hän on silti tottunut katsomaan yleisimpiä autonvuokraustilanteita toisesta näkökulmasta toimittuaan aikaisemmin toistakymmentä vuotta vakuutusalalla.

Mitä oppeja aikaisemmista tehtävistä on sitten ehtinyt kertyä? – Olen huomannut sen, että tuloksia syntyy, kun tekemiset on suunniteltu hyvin ja toteutetaan hyvin. Toisaalta myös korjausliikkeitä pitää pystyä tekemään, varsinkin nykyisissä olosuhteissa, painottaa Hannu.

- Yritysmyynnin tehtävä on saada yritykset kiinnostumaan palveluistamme. Kerromme potentiaalisille asiakkaille palvelumme vaivattomuudesta ja eduista. Esimerkiksi yrityssopimuksissamme hinnat ovat samat ympäri vuoden. Näin eivät sesonkivaihtelut vaikuta asiakkaidemme hintoihin vaan he tietävät aina, mitä maksavat.

Välillä autonvuokrauksen kokonaisedullisuus yllättää yrityksen. – Varsinkin sesonkiluontoisissa tarpeissa, jossa autoja tarvitaan vain osan aikaa vuodesta, autonvuokraus on itse asiassa kannattavampaa kuin niiden omistaminen ja pääoman sitominen omiin autoihin, Hannu muistuttaa.

- Tiimimme tehtävä on kuunnella asiakasta. Palvelu räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja asiakkuus pidetään helppona ja vaivattomana. Myös oma Key Account Manager saa asiakkailta paljon kiitosta: meille tarvitsee vain soittaa tai laittaa viestiä, ja homma hoituu.

Millainen autonvuokraaja Hannu itse on? – Olen vuokrannut autoa pääasiassa kotimaan työmatkoilla – ulkomailla otan moottoripyörän alle. Vuokraustarpeet voivat vaihdella, joten arvostan laajaa valikoimaa autoja, joista voin valita aina sopivan vaihtoehdon. Minulle vuokraajana erityisen tärkeää ovat kuitenkin kolme T:tä: auton tulee olla tuore, turvallinen ja toimiva. 
]]>
<![CDATA[Minne pääsee pääsiäisenä?]]>Mon, 21 Mar 2022 08:30:55 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/minne-paasee-paasiaisena
Pääsiäinen on tänä vuonna melko myöhään, vasta huhtikuun puolivälissä. Minne silloin kannattaa suunnata pitkää viikonloppua viettämään ja mitä tehdä?
 
 1. Hohtaville hangille
  Vaikka etelässä jo vihertää, Lapissa parhaat hiihtokelit ovat vasta päällä. Aurinko lämmittää mutta yöpakkaset pitävät ladut ja rinteet kunnossa. Ruuhkaakaan ei ole enää hiihtolomaviikkojen malliin vaan sekaan mahtuu ja rauhallisenkin kolkan voi löytää luonnon keskeltä. Itse asiassa monet Lapin hiihtokeskukset avaavat kevättalvella uusia, pidempiä latuja, kun lisääntyneen valon myötä niitä ehtii hiihtää päivässä läpi.
  Kurkista vaikka Ruka-Kuusamo https://www.ruka.fi/fi/elamykset/ladut-ja-hiihto/ladut tai Ylläs https://www.yllas.fi/aktiviteetit/hiihto.html

 2. Panosta after-skihin
  Ravintolarajoitukset ovat rauenneet maaliskuussa, joten keikkaelämä avautuu pitkän hiljaisen kauden jälkeen – vastuullisesti totta kai. Nyt voisikin olla hyvä hetki päästää taas tanssijalka vipattamaan. Esimerkiksi Kuopion Tahkolla pääsiäinen sujuu useiden eri artistien merkeissä. Lauteille nousevat mm. Mikael Gabriel ja Elastinen. https://www.tahko.com/tapahtumakalenteri/kuukausi/2022-04/

 3. Kellumaan kylpylään
  Hemmottele itseäsi pääsiäisenä ja ota suunta johonkin Suomen kylpylään. Aikuisten kesken porukka valitsee hemmotteluhoitoja ja poreita niin lasiin kuin altaaseen, lapsiperheitä taas kiinnostaa, mistä löytyvät hurjimmat vesiliukumäet ja hauskimmat teemat. Yhdistä vaikka monipuoliset liikuntamahdollisuudet rentoutumiseen Vierumäen Holiday Clubissa tai nauti monipuolisista poreista, erikoisaltaista ja ulkouima-altaista Imatralla. Listaa kylpylöistä löydät https://www.kotimaankohteet.fi/kohteet/kylpylat/

 4. Mökkielämää
  Jos arvostat omaa rauhaa ja luonnon läheisyyttä, vuokraa pääsiäiseksi mökki. Murtsikkamies valitsee kohteensa hyvien latujen varrelta pohjoisesta ja kulinaristi taas tilaa vaikka koko pääsiäisaterian tarvikkeet kuljetettuna suoraan ovelle. Pohjanmaalla mökkeilevä voi tarkistaa, missä roihuaa lähin pääsiäiskokko ja lähteä tätä perinnettä ihastelemaan.
 
Kaikkiin näihin pääsiäisenkin kohteisiin pääsee meidän autolla. Ota allesi vaikka farmari, johon mahtuu koko perhe ja tavarat, tai jos teitä on isompi porukka liikkeellä, varatkaa pikkubussi ja jakakaa bensakulut. Meidän pikkubusseihin mahtuu yhteensä 9 henkeä ja normaali B-ajokortti riittää. Hyvää pääsiäistä!

Autot myös pääsiäiseksi: www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>
<![CDATA[Meidän ratissa]]>Thu, 10 Mar 2022 10:27:45 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/meidan-ratissa
Kuka on Ari Ilonen, joka toimitusjohtajana on jo parin vuoden ajan vetänyt Helkama Rent Oy:tä? Helkama Rent puolestaan edustaa kansainvälisiä Avis- ja Budget-brändejä täällä Suomessa. Tutustutaan Ariin muutaman kysymyksen avulla.
 
Kuka oikein on Ari Ilonen?
- Olen espoolainen kahden teini-ikäisen tyttären isä, joka on aina liikkunut työn puolesta paljon ympäri Suomea. Harrastan talvisin laskettelua ja hiihtoa sekä kesällä lenkkeilyä, veneilyä ja talkkarin hommia.

Olen palvelujohtamisen ammattilainen, jolla on intohimona asiakkaat ja asiakastyytyväisyys. Ennen Helkama Rentiin siirtymistä olin toiminut pitkään liikematkatoimistossa erilaisissa johtotehtävissä ja vastannut mm. asiakaskokemuksen kehittämisestä ja pohjoismaisesta asiakkuustiimistä Amex GBT:ssä. Autovuokraamisen ala on siksi hyvin tuttua niin jälleenmyyjän kuin asiakkaankin vinkkelistä useiden vuosien ajalta.
 
Millaisella autolla itse ajat?
- Unelmieni auto olisi vanha kunnon Ford Mustang, mutta oikeasti arjessa pidän isoista farmareista. Aikanaan jäin niihin koukkuun, kun lasten rattaita tuli kuskailtua eri paikkoihin. Autossa pitää olla tilaa, mutta samaan aikaan näyttävyyttä. Itsellä on tilauksessa parhaillaan Skoda Superb plug in -hybridi.

Sähköauto kiinnostaa, mutta suomalaisille tuttu kotilataamisen ongelma pitäisi minunkin ensin ratkaista. Siksi näen, että hybridillä voi yhdistää helpommin tällä hetkellä sähkön ja nopean tankkaamisen hyvät puolet. Ajan paljon lyhyitä esikaupunkiajoja, joten hybridillä pääsen kulkemaan sähköllä suurimman osan lähiajoista. Hybridien ja täyssähköautojen määrä lisääntyy jatkuvasti myös Avisin uusissa vuokra-autoissa, eli samoista asioista ovat kiinnostuneet myös muut autoilijat.
 
Miten näet autonvuokrausalan tulevaisuuden Suomessa?
- Tulevaisuutta on auton hankkiminen joustavana palveluna tarpeeseen. Meidän tehtävämme Avisilla on ratkaista asiakkaiden liikkumisen ongelmia ja tarjota palveluita erilaisiin autotarpeisiin.

Auton hankinta ja omistaminen on murroksessa jo nyt. Moni yritys ja yksityinen autonomistaja kysyy itseltään, miksi sitoutua pitkiin sopimuksiin omistusauton tai leasingyhtiön kanssa, kun tarpeet liikkumisen ja auton ominaisuuksien suhteen voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.

Näen, että lähitulevaisuudessa niin lyhyen kuin pitkäaikaisen autonvuokrauksen eli minileasingin merkitys kasvaa, kun ne haastavat sitovammat autoilumuodot. Esimerkiksi minileasing antaa tarvittavan jouston niin yrityksen vinkkelistä kuin työntekijänkin kannalta.

Tiedän jo omastakin kokemuksestani, että autotarpeet vaihtelevat paljonkin matkan tai kuljetustarpeen mukaan. Välillä haluan kuljettaa itseäni ketterästi kaupunkialueella, toisinaan tehdä mökkireissua isolla perhekuormalla ja silloin tällöin tarvitsen muuttoautoa tai peräkoukkua. Auton tulee sopia tarpeeseen ja joustaa elämän mukana. Pitkillä sitoumuksilla tai omaksi ostamisella tätä on hankala toteuttaa. Saati sitten nopeasti siirtyä tekniikan kehityksen matkassa vähäpäätöisempään autoon.

Autoilu muuttuu mutta ei katoa mihinkään. Sama koskee autonvuokrausta. Suomi on laaja maa ja autoilu täällä on välttämättömyys. Samalla se tuo helppoutta jokapäiväiseen elämäämme. Auto on turvallinen ja nopea liikkumisväline, jolla kotitoimistolta siirryt suoraan asiakkaan luo tai toimipisteisiin kätevästi. 
]]>
<![CDATA[Suksi lomalle!]]>Fri, 11 Feb 2022 09:48:56 GMThttps://autotarpeeseen.fi/blogi/suksi-lomalle
Talviloma tulee, mutta minne sitä voisi lähteä? Jos ulkomaat eivät ole vaihtoehto ja Lappiinkin on pitkä matka, tunnelmaan pääsee jo etelämpänäkin. Joko nämä kotimaiset laskettelu- ja hiihtokeskukset ovat sinulle tuttuja? Meidän vuokra-autoillamme saavutat nekin joustavasti ja turvallisesti.

 1. Sappee, Pälkäne
  Pälkäneen klassikkokeskus jo 1980-luvulta on pysynyt hyvin menossa mukana. Keskuksessa on kolme helppoa ja viisi keskitason rinnettä sekä kaksi tasokasta parkkirinnettä freestyle-hiihtoon ja lautailuun. Perheen pienimmille on tarjonnassa eritasoisia hiihtokouluja. Jos haluat vaihtelua suksiin, vieraile läheisellä Sappeen Ratsutilalla. https://www.sappee.fi

 2. Teijo, Salo
  Laskettelua ja kulttuuria? Tottahan toki! Teijo Ski Resort sijaitsee vain kivenheiton päässä Mathildedahlin ruukkikylästä, sen putiikeista, käsityöläisistä sekä ravintoloista – unohtamatta myöskään Teijon kansallispuistoa. 10 avattua rinnettä, yksi lasten rinne ja yksi jyrkkä, uusi kisarinne tarjoavat jotain jokaiselle.  https://www.meriteijo.fi/

 3. Koli
  Kolin kovista rinteistä löytyy jopa yli 200 metrin korkeuseroja – ja missä maisemissa! Menevälle perheelle tämä on ykkösvalinta, sillä paitsi rinteissä, tekemistä riittää myös vaikkapa huskysafarin, lumikenkäilyn tai moottorikelkkailun merkeissä. After skin kruunaa Kolin kansallispuiston ytimessä, Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä palveleva hemmottelu- ja maisemakylpylä Koli Relax Spa. https://www.koli.fi

 4. Simpsiö, Lapua
  Laskettelemaan Pohjanmaalla? Lakeuksien keskeltä kohoaa Simpsiönvuori ja sen kuusi rinnettä, jotka tarjoavat valinnanvaraa aina haastavammasta 600 metriä pitkästä rinteestä loivempaan lasten mäkeen. Vauhdikasta menoa tarjoavat parkkirinteen reilit ja boksit. Tuleville janneahosille keskuksessa on myös K-55 hyppyrimäki. Jos kyllästyt rinteeseen, testaa murtsikkaladut tai Kulttuurikeskus Vanhan Paukun museo- ja ostostarjonta. https://www.simpsio.com/
 
Miten sinne pääsee? Ota meiltä auto alle ja lähde laskettelemaan. Olemme apunasi ympäri Suomen. www.avis.fi ja www.budget.fi
]]>